edytek1909 05.10.06, 17:13 Czy ktoś z Was stosował ten preparat u swoich dzieci?Zastanawiam się nad jego zakupem-sam prof.Religa go rekomenduje.Oto link www.alveo.pl/ Proszę o Wasze opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jukilop Re: ALVEO 05.10.06, 17:42 znam chłopca 19 lat arytmogenna kardiomiopaia prawej komory serca Tomek z Poznania - stosuje go od 04/2006 - jest zadowolony mówi że się lepiej czuje , ma mniej częstoskurczy . Słyszałm też od koleżanki że jej znajomy stosuje i dobrze sie czuje. Oczyszcza sobie tym organizm. Wiem też że różni ludzie na różne choroby lub dolegliwości go stosują ja zawsze się boję gdy słyszę DO WSZYSTKIEGO - TO ZNACZY DO NICZEGO (ale to jest moje zdanie)Pamiętasz okres stosowania ALOEOS-u - wszystki matki poiły nim swoje dzieci. Owszem nie zaszkodził , ale czy pomógł ??? a jeśli tak to na na ile ??? jeśli chodzi o ALVEO - pewnie też nie zaszkodzi - choć cena 1 m-cznej kuracji duża - w Poznaniu w zielarni 150zł / litr Ale czegóż się nie robi dla zdrowia Ostatnio czytałam że ALVEO pomaga niektórym na łuszczycę . pozdrawiam EDIT PIAV Odpowiedz Link Zgłoś
izakam51 Re: ALVEO 05.10.06, 18:11 Mój Kacper pije Alveo od 2 lat, polecił nam go nasz pediatra, który sam jest przedstawicielem firmy AKUNA. Ja jestem bardzo zadowolona, Kacper bardzo rzadko choruje, a jeśli nawet to łagodniej przechodzi infekcje. Nie ma żadnych przeciwskazań do podawnia Alveo dzieciom z wadami serca, po operacjach. Jest trochę drogie, bo ok 160 zł za butelke, nam wystarcza na ok 3 miesiące. Iza Odpowiedz Link Zgłoś
edytek1909 Re: ALVEO 05.10.06, 19:19 A w jakiej dawce podajesz Alveo?Ile Twoje dziecko ma lat??Ważne!! Odpowiedz Link Zgłoś
izakam51 Re: ALVEO 05.10.06, 21:40 Dawkowanie zależy od masy ciała. Mój Kacper ma 4 lata, waży ok 15 kg i podaję mu raz dziennie rano pół godz przed jedzeniem 15 ml. Iza Odpowiedz Link Zgłoś
paso Re: ALVEO 06.10.06, 10:08 Ja bym nie podał dziecku nic , co przypomina lekarstwo bez konsultacji z naszym kardiologiem a najlepiej i pediatrą. (czasem mają trochę odmienne zdania). Czy prof. Religa rekomenduje to twojemu dziecku po konsultacji , czy jest na plakacie reklamującym ten specyfik. W przypadku zdrowych osób pewnie można brać alveo beż żadnych problemów, natomiast nie wiem czy ten specyfik miałby np. jakieś interakje z lekami nasercowymi , które bierze mój synek na stałe. Ja bym samodzielnie nie ryzykował. Odpowiedz Link Zgłoś
edytek1909 Re: ALVEO 06.10.06, 13:28 Tak,lekarka nam go poleca.Jednakże cena jest dość wysoka i stąd moje zapytanie do osób,które już podawały dzieciom ten specyfik.Chodziło mi o rozeznanie co do skuteczności!! Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia347 Re: ALVEO 06.10.06, 21:55 Edyta Mam na oddziale dziewczynkę chora na stawy.Stan był dosyć cięzki.Od pół roku bierze Alveo i jak ją wczoraj zobaczyłam to nie wierzyłam. Wyglada i czuje się super. Schudła (miała sporą nadwagę od sterydów),chodzi do szkoły(miała indywidualny tok nauczania w domu) i nie łapie infekcji. Wyniki wszystkie się poprawiły. Ciężko powiedzieć czy to działanie Alveo, ponieważ zmieniła jednocześnie inny lek. Mama jednak twierdzi,że to Alveo przyczyniło się do poprawy zdrowia.Też pomyślałam o Madzi ,ale cena mnie wystraszyła. Edyta, nie masz pojęcia jak się cieszę ,ze Ci się udało. Ja jeszcze czekam na decyzję.Kosztuje mnie to trochę nerwów i zdrowia. Całuski Małgosia mam Madzi Odpowiedz Link Zgłoś