Dodaj do ulubionych

uszkodzenie nerwu 7

08.10.06, 13:26

Obserwuj wątek
    • kamilla29 Re: uszkodzenie nerwu 7 08.10.06, 13:45
      Leczyć w poradni rehabilitacji:masaże ,elektrostymulacja,ciepłe okłady.
      • dominika99211 Re: uszkodzenie nerwu 7 08.10.06, 13:48
        gdzie jest najlepsza poradnia rechabilitacyjna mój synek ma 3 latka
        • kamilla29 Re: uszkodzenie nerwu 7 08.10.06, 14:00
          Skierowac was musi wasz pediatra.
    • magda740814 Re: uszkodzenie nerwu 7 08.10.06, 23:06
      Jak to nie trzeba?? A co mówią Ci lekarze? Czy dają nadzieję na samoistną
      poprawę, czy też uważają,że nic nie da się zrobić? Jakie robiłaś w tym kierunku
      badania? Mojemu synkowi uszkodzono nerw twarzowy podczas operacji i nieustannie
      poszukuję wiadomości na ten temat.
      • dominika99211 Re: uszkodzenie nerwu 7 09.10.06, 09:00
        robiliśmy prześwietlenie główki wyszło prawidłowe. teraz lekarz zalecił
        tomografię komputerową trzeba położyc się z dzieckiem na 10 dni do szpitala ale
        to podobno tylko da odpowiedż gdzie nastąpiło uszkodzenie a o leczeniu nic
        Jestem rozbita i niewiem co robic bo niechcę dla własnej ciekawości usypiac go
        i narażac na niepotrzebne cierpienia Już raz miał narkozę przy operacji na
        oczko Mówi lekarz że nic sie z tym nierobi jak będzie starszy sam będzie tak
        ustawiał buzkę zeby to było mniej widoczne Błagam pomóżcie bo ja chcę dla
        dziecka zrobic wszystko co można!
        • magda740814 Re: uszkodzenie nerwu 7 09.10.06, 12:28
          Odezwij się do mnie na maila ok? Doskonale rozumiem Twój problem, bo sama to
          przeżywam.
          Napisz mi coś o dziecku. Opisz jak uszkodzony jest nerw. Podzielę się
          informacjami, które posiadam. Bo nic bardziej mnie nie denerwuje, niż mówienie
          lekarzy żeby czekać. Nikt nie pomyśli co będzie przeżywało dziecko jak
          dorośnie!!! Nie można tego tak zostawić. Trzeba działać, nawet jeśli mówią ,że
          to nic nie da!!! Trzeba zrobić badanie przewodnictwa nerwowego. Ono pokaże w
          jakim stopniu uszkodzony jest nerw. Skąd w ogóle jesteś?
          • dominika99211 Re: uszkodzenie nerwu 7 09.10.06, 19:13
            woj. lubelskie koło białej podlaskiej
            właśnie niewiadomo czy nerw jest całkowicie przerwany czy np. tylko
            przyciśnięty Jak sie robi badanie przewodnictwa nerwowego i gdzie
            • magda740814 Re: uszkodzenie nerwu 7 09.10.06, 21:31
              Napisałam do Ciebie maila. Daj znać czy doszedł. Badanie przewodnictwa
              nerwowego robiłam w szpitalu w gab. neurofizjologii. Jest krótkie i bezbolesne -
              do obu policzków podłączane są eletrody i lekko poraża się prądem. Potem
              porównuje wyniki i widać jak funkcjonuje uszkodzony nerw względem tego
              zdrowego.
              • dominika99211 Re: uszkodzenie nerwu 7 09.10.06, 21:42

skąd jesteś maila niedostałam
                leczysz jakoś swoje dziecko są rezul
        • magda740814 Re: uszkodzenie nerwu 7 09.10.06, 22:20
          Wysłałam jeszcze raz. Jesteśmy z Pomorskiego. Ja próbuję wielu rzeczy.
          Rezultaty szczerze mówiąc niewielkie, jeśli w ogóle są...
          • dominika99211 Re: uszkodzenie nerwu 7 10.10.06, 10:01
            zauważyłam że mamy dzieci w tym samym wieku patryś urodził się 6.maj.2006r
            pozdrowienia
    • dominika99211 Re: uszkodzenie nerwu 7 10.10.06, 19:02
      moja gafa przepraszam 6.maj.2003r
      • magda740814 Re: uszkodzenie nerwu 7 02.11.06, 14:25
        Witam
        I jak? Udało się zrobić jakieś badania?
        Pozdrawiam.
    • blizniakimg Re: uszkodzenie nerwu 7 19.08.13, 08:14
      Hej moja corka ma rowniez uszkodzenie neru 7 od urodzenia. Jest rehabilitowana od urodzenia i po 6latah cwiczen masazy , glwanizacji, plastrowania - kinezjotapingu, jest super porwaza policz rozwijajia sie prawidlowo , bark slinienia . Wiem ze robi sie badanie przewodnictwa nerwu oraz rezonans glowy .
      Najlepsza rehabilitacja jest w w Warszawie w centrum zdrowia dziecka nas prowadzi doktor Lukaszewska ( nie moge pisac polskich znakow ) powinNA BYC PRZERESLONA LITERA L . POZOSTAWIE MEILA DO SIEBIE W RAZIE JAKICH KOLWIEK PYTAN
      chilio@poczta.fm pozdrawaim.
      ps. WALCZCIE ZAWSZE O SWOJE DZIECI . REHABILITACJA JEST KONIECZNA PRZY USZKODZENIU NERWU , NIE ZNAIEDBUJCIE TEGO. UWAZAM ZE WARTO JEST PROBOOWAC ZAWSZE KAZDYCH CWICZE : MAMY TAKICH SPECJALISTOW DO BUZI CORKI :
      LOGOPEDE , REHABILITANTA, NEUROLOGA - DOKTOR PAKIELA Z CENTRUM ZDROWIA DZIECKA, FIZYKOTERAPEUTKE W RADOMIU.
      TRZYMAM KCIUKI ZA WSZAE DZIECI.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka