Dodaj do ulubionych

zez wczesno dzieciecy

25.10.06, 12:10
czy ktores z waszych dzieci to ma ?dzis wrocilam od okulisty.syn dostanie
krople z atropiny a potem dalsze leczenie.
Obserwuj wątek
    • kura17 Re: zez wczesno dzieciecy 25.10.06, 12:13
      ja mialam jako dziecko smile w wieku 5 lat zaczelam nosic okulary. zakrapiano mi
      tez oczy oraz chodzilam na specjalne cwiczenia (chyba 1-2 razy w tygodniu)

teraz zeza nie mam smile
      ale nie mam pojecia, jak to wyglada obecnie, stara jestem... wink

``````````````````
      kurczak: 03.03.05
    • lajlah Re: zez wczesno dzieciecy 25.10.06, 14:00
      Moj zaczął nosić okulary jak miał rok, z powodu zeza. Teraz ma 7 lat i zeza nie
      ma, jest widzenie obuoczne, okularow już nie musi nosić, ale jeszcze czasem
      zakłada, bo bardzo je lubi(naprawdę), są teraz na topiesmile A po kroplach z
      atropiną załóż dziecku okulary przeciwsłoneczne, bo bardzo razi słońce,
      atropina rozszerza źrenice i uniemożliwia ich zwężanie sie pod wpływem światła.
      I nie martw się, wszystko będzie dobrze. Jednym z głównych powodów, że tak
      szybko wyleczyliśmy zeza u mojego synka, było to, że tak wcześnie rozpoczęliśmy
      leczeniesmile
      • kama755 do lajlah 07.12.06, 19:16
        a jakie okulary nisiliście? mój 14-miesięczny synek ma lekkiego zeza. po
        atropinie stwierdzono, ze ma +2. LEkarka powiedziała, że gdyby nie zez, wada
        byłaby nieistotna i dziecko dobrze widzi, ale pownieważ zez jest trzeba nosić
        okularki korygujace wadę, czyli +2. Zastanawiam się, jak te okluary korygujace
        wadę mają pomóc na zeza? Czy zawsze zeza leczy się korygujac nieistptną (czyt.
        fizjologiczną) wadę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka