ewa.z1 04.11.06, 21:35 Moje 2 miesięczne dziecko bierze antybiotyk. Czy podawać lakcid? jeśli tak, to kiedy: po kuracji antybiotykiem czy w trakcie? Karmię wyłącznie piersią. Bardzo proszę o poradę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kiniamum Re: czy podawać lakcid 04.11.06, 21:38 koniecznie w trakcie, lakcid chroni flore bakteryjna zoladka przed chemicznym wplywem antybiotyku na jego sluzowke. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.z1 Re: czy podawać lakcid 04.11.06, 21:41 czy 2 miesiące - to nie za mało? w każdym razie dzięki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
iljana Re: czy podawać lakcid 04.11.06, 23:24 Lakcid trzymaj w lodowce. Podawaj w trakcie brania antybiotyku i najmniej 2 tyg po odstawieniu. Podaje się na 3-4 godziny po dawce antybiotyku 1 ampułkę. Ja dawałam 2 amp. Należy do ampułki wlać wodę i czekać conajmniej 15 minut, zanim się wypije, uprzednio wstrząsnąwszy. Być może dziewczyny znają inne stosowanie, ale mając złe doswiadczenie z antybiotykami, poszlam na konsultacje do fachowców różnej maści medyczno- farmaceutycznej i dostałam taką receptę. Odpowiedz Link Zgłoś