Gość: guest IP: *.* 06.07.01, 10:11 chcę wyjechać do malezji w 5 miesiącu ciązy. jak wtedy kobiety znoszą upał? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: tropik a ciąża IP: *.* 08.07.01, 20:37 Byłam akurat w 5 m-cu ciąży gdy pojechaliśmy całą rodzinką do Bangladeszu. Było bardzo gorąco (ponad 30 stopni). Jako że jestem osobą ciepłolubną, upał mi nie przeszkadzał. Problemem były komary. Zabierz ze sobą coś, czym się będziesz mogła posmarować po ukąszeniu (na pewno będziesz pogryziona, nawet jeśli weźmiesz coś przeciw ukąszeniom) + wapno.Inny problem, który miałam, to spuchnięte nogi. I to tak, że rozcinałam sandały. Tyle, że to nie z powodu ciąży. Podczs poprzedniego pobytu tam - było to samo, a wtedy w ciąży nie byłam.Ogólnie - drugi trymestr ciąży to podobno najlepszy czas na wyjazdy.Koniecznie przed wyjazdem idź do swojego ginekologa. To on powinien dać Ci ostateczne pozwolenie na wyjazd.Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: tropik a ciąża IP: *.* 09.07.01, 22:37 Aha! Zapomniałam wczoraj napisać: pij TYLKO wodę kupną, tę z butelek, ewentualnie przegotowaną (ale tylko wtedy, gdy masz pewność,że naprawdę jest przegotowana).Aldona Odpowiedz Link Zgłoś