Dodaj do ulubionych

strona o zdrowym zywieniu

IP: *.* 12.07.01, 14:45
czy ktos bylby zainteresowany strona o zdrowy zywieniu, z przepisami, wykazami i mozliowscia zakupu wydawnictw tudziez domowej roboty przetworow? bo od jakiegos czasu chodzi mi cos takiego po glowie tylko nie wiem czy to ma sens. a sadzacc po pytaniach jakie tu padaja moze by i mialo. co o tym sadzicie? czekam na szczere komentarze. jo.......
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: strona o zdrowym zywieniu IP: *.* 12.07.01, 19:22
      Jojo, ja juz sie ustawiam w kolejce.:)
    • Gość: guest Re: strona o zdrowym zywieniu IP: *.* 12.07.01, 22:05
      Popieram!!Szukałam już jakiejś fajnej strony, ale nic pożądnego nie znalazłam.
    • Gość: guest Re: strona o zdrowym zywieniu IP: *.* 13.07.01, 08:16
      TAK TAK TAK!
    • Gość: guest Re: strona o zdrowym zywieniu IP: *.* 13.07.01, 10:23
      no to zabieramy sie do roboty, jak juz powstanie dam znac i obiecuje, ze co tydzien bedzie nowelizowana. pozdro. j. ....
      • Gość: guest Re: strona o zdrowym zywieniu IP: *.* 20.07.01, 21:18
        JOJO!JESTES FANTASTYCZNA!SKLADAM PODPIS NA EKRANIE.OLA
        • Gość: guest Re: strona o zdrowym zywieniu IP: *.* 23.07.01, 09:20
          bardzo dziekuje, jest mi glupio i bardzo prosze o zaniechanie tego typu postow bo... jest mi glupio. poza tym jeszcze znajdzie sie ktos niepocieszony, zacznie niemila dyskusje i ... bedzie tak jak z bogusia (chociaz daleko mi do niej). pozdrawiam serdecznie. j. .,...
    • Gość: guest Re: strona o zdrowym zywieniu IP: *.* 13.07.01, 11:13
      Jojo, jestem zainteresowana. A tymczasem może masz przepis na chleb domowego wypieku z mąki razowej (z pełnego przemiału)? Mąkę mam, kupiłam 14 kilo prosto z młyna
      • Gość: guest Re: strona o zdrowym zywieniu IP: *.* 13.07.01, 11:15
        mam gdzies w domu, musialaby poszukac. przyniose w poniedzialek. pozdro. j.
      • Gość: guest Re: strona o zdrowym zywieniu IP: *.* 16.07.01, 10:54
        napisz jaka masz make, pszennna czy zytnia bo przepisy sie radykalnie roznia. czekam j. .
    • Gość: guest Re: strona o zdrowym zywieniu IP: *.* 13.07.01, 12:42
      Pomysł rewelacja !!! Kiedy otwarcie strony ???
      • Gość: guest Re: strona o zdrowym zywieniu IP: *.* 13.07.01, 13:26
        dajcie mi jakis miesiac, to trzeba zaprojektowac, przemyslec tak do konca, zaplanowac, zeby mialo rece i nogi no i oczywiscie wykonac, a to troche trwa jak twierdzi moj brat, spec od kompow. ale jak zrobie to dam znac. dzieki j j........
        • Gość: guest Re: strona o zdrowym zywieniu - DO JOJO IP: *.* 13.07.01, 13:34
          Jojo, a może pomóc Ci od strony technicznej, tzn. projektu graficznego nie zrobię, bo nie mam zdolności, ale złożyć stronkę mogę, ew. jakieś skrypty napisać itd...
          • Gość: guest Re: strona o zdrowym zywieniu - DO JOJO IP: *.* 16.07.01, 10:38
            wielkie dzieki, moj brat jest specem od tych spraw, skalad ksiazki, robil strony a teraz pracuje jako m,oj art director. natoniast chetnie przeprowadzilabym malytki reaserch. jutro napisze post z pytaniami i jakby to sie dalo gdzies dalej rozdystrybuowac to byloby fajnie. bo przeciez zanim sie zacznie dzialac trzeba zrobic tzw badania konsumeckie hihihi pozdro jo. ps wielkie dzieki za dobre checi. w zasadzie jak sie okaze, ze brat zawalony to moze jednak sie zglosze. zobaczymy. j........
    • Gość: guest Re: strona o zdrowym zywieniu IP: *.* 17.07.01, 12:40
      ok, maly reaserch jesli szanowne panie pozwola. co to znaczyrozsadna strona?jak czesto powinna byc aktualizowana?co sadzicie o kilku przepisach kulinarnych i mozliwosci zakupu broszury z wieksza iloscia przepisowczy powinien sie znalezc wykaz zawartosci danych makro/mikro i innych elementow w poszczegolnych produktachczy dzielic porady na wiek dzieci plus dla doroslychjakie informacje byblyby najwazniejsze na stronie o zdrowym zywieniuczy forma odpowiadanaia na pytana co drugi dzien bylaby do przyjeciaczy warto zakaladac sklepik ze zdrowa zywnoscia i takze troche egzotyczne (bo przeciez nie wszedzie mozna dostac nori , wasabi czy marynowany imbir)czy interesujace bylyby informacje dotyczace oczyszczania organizmu, glodowek, etcczy interesujace bylyby informacje ziololecznicze i ziolowo-upiekszajace, a w przyszlosci dotyczace uprawy ziol nie tylko w ogrodku ale takze na parapecieczy intesesujace bylyby porady z zakresu zdrowego mieszkania czyli feng shuino i wiecej pytan nie pamietam. jak wam wpadnie cos do glowy to piszcie na priva.czekam na odpowiedzi i prosze o rozdystrybuowanie tych pytan tak daleko jak sie da. serdeczne dzieki. pozdro. j. ....
      • Gość: guest Re: strona o zdrowym zywieniu IP: *.* 17.07.01, 14:14
        Ja poproszę wg poniższego:> co to znaczyrozsadna strona? - czytelna i rzeczowa, > jak czesto powinna byc aktualizowana? - jak najczęściej> co sadzicie o kilku przepisach kulinarnych i mozliwosci zakupu broszury z wieksza iloscia przepisow - przepisy kulinarne jak najbardziej ale proste i sprawdzone że da się jeść, broszura niekoniecznie> czy powinien sie znalezc wykaz zawartosci danych makro/mikro i innych elementow w poszczegolnych produktach - dla mnie nie musi, chce być zdrowa globalnie a nie w szczegółach ( i tak tego nie spamiętam)> czy dzielic porady na wiek dzieci plus dla doroslych - oj dzielić szczególnie dla eMAM> czy forma odpowiadanaia na pytana co drugi dzien bylaby do przyjecia - jeśli tylko wystarczy ci czasu i chęci to będzie super> czy warto zakaladac sklepik ze zdrowa zywnoscia i takze troche egzotyczne (bo przeciez nie wszedzie mozna > dostac nori , wasabi czy marynowany imbir) - oj tak chcę sklepiku bo za diabła nie wiem gdzie te cuda dostać a zreszta nie mam czasu na bieganie po mieście ( a co to jest nori i wasabi ?)> czy interesujace bylyby informacje ziololecznicze i ziolowo-upiekszajace, a w przyszlosci dotyczace uprawy > ziol nie tylko w ogrodku ale takze na parapecie - poproszę o te ziółka na parapecieJuż nie mogę się doczekaćIza
    • Gość: guest Re: strona o zdrowym zywieniu IP: *.* 20.07.01, 13:32
      Ja sie rękami i nogami podpisuję. Z pod palców mi temat wyjęłaś. Może jakiś dział, żeby się można przepisami dzielić? Ojjjjjjj, straszliwie mi, marnej i mało pomysłowej kucharce, brakuje czegoś sprawdzonego....Bo jak zobaczyłam przepisy w dodatku o żywieniu "Mamo To Ja" :gun: to straszliwych komleksów się nabawiłam, że moje dziecię tak nie jada...Zresztą o czym tu mówić, jak tam przeps Na Byle Co składa się z 15 składników, które trzeba pokroić, posiekać, podgotować na parce, dopiero wymieszć, pieknie przystroić, apetycznie nazwać i podać na sałacie...
      • Gość: guest Re: strona o zdrowym zywieniu IP: *.* 20.07.01, 14:00
        mi sie wydaje, ze im prosciej tym lepiej. a prosto wcale nie znaczy niesmacznie czy nieladnie. np taka ryba pieczona. mozna ja oblac sokiem z cytryny, oblozyc starta sorrka cytrynowa i do piekarnika. potem tylko kilka listkow bazylii i danie jak sie patrzy, mozna z ryzem, mozna z bagietka jak kto lubi. szybko, prosto i przyjemnie. ....
    • Gość: guest Re: strona o zdrowym zywieniu IP: *.* 21.07.01, 08:12
      Jestem za !!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: guest Re: strona o zdrowym zywieniu IP: *.* 25.07.01, 12:01
      Jojo, świetny pomysł. Jeśli przepisy to naprawdę proste i szybkie, bo kto ma czas i ochotę ślęczyć nad garami. Lepiej "pobyć" z synkiem. Informacje o ilości mikro- makro- może nie koniecznie, ale dobrze wiedzieć, że potrawa ma dużo białka, wapnia, żelaza. Oczywiście spis książek, adresy księgarnii wysyłkowych, sklepów, knajpek itd.Trochę o warzywach i ziołach z ogrodu i parapetu- jak się za to zabrać? A może spis podstawowych zakupów- co trzeba mieć zawsze w domu w dużej ilości-nie wszędzie są sklepy ze zdrową żywnością, a jeśli nawet to wybór jest lichy.Pozdrawiam, dzięki za post o karmieniu wegetariańskim- chyba się odważę.
    • Gość: guest Re: strona o zdrowym zywieniu IP: *.* 26.07.01, 09:53
      Ja byłabym zainteresowana jak najbardziej. Brakuje mi czasu na tropienie sklepów ze zdrową żywnościa, ostatnio w moim pięknym mieście Lublinie następny zlikwidowali. Coś tam jeszcze zostało,ale gdzie na przykłąd mogę kuopić arzywa z ekologicznych upraw, jakoś nie mogę się "dokopać". Może sama przeniosę się na wieś i zacznę uprawiać, albo "ubiorę " w to Teściową ,hi,hi, to tylko żart bo jest w porządku.Dzięki joj za polecenie książek wegetariańskie niemowlę i weg. dzieci,moje dziecko jest na dziecie tez kupiła. Mężuś z politowaniem patrzył wspominając jak to mała jadła godzinę temu kaszankę na obiad. Wszyscy jedliśmy ,ale po pierwsze była domowej roboty a poza tym nie wie o moim podstępnym planie "przestawienia" rodzienk , hi,hi on do niej też się w końcu zalicza na wegetarianizm. Ale poważnie to ja mam ciągotki w tym kierunku, zwłaszcza po lekturze książki Milcząca Arkea(opisy hodowli zwierzątmiędzy innymi) tylko potem ciąża i karmienie , no i jak to często bywa na wszelki wypadek z tego zrezygnowałam. Może gdybym trafiła na te pozycje wcześniej? Oczyywiście nie zamierzam niczego robić potajemnie i podstępnie i jak reszta rodzinki lubi mięso to niech je. Chociaż zauważyłam że mała raczej tak sobie 1,5 roku. Chyba odbiegłąm od tematu, ale tak to już jest.Mama tylko jeszcze pyt. do jojo w czym mielisz nasiona, młynek do kawy mam zalepiony kawą i raczej się nie doczyści , może kupić taki ręczny młynek jak doo pieprzu i jeszcze jedno- nie mogę wytropić gdzieś takich krótkich przepisów na soczewicę z ziołami, jakby któraś pamiętała gdzie to jest(wcześnej sobie wydrukowała , ale gdzieś swoim zwyczajem posiałąm). Uwielbiam zioła , ale na razie ze świeżych mam tylko bazylię i oregano, z nasiona mi nie wyszło, a gotowe na dziś dostałam tylko te.to tyle przynudzania , zabieram się do pracy bo coś sie ostatnio obijam. Pozdrowionka!
      • Gość: guest Re: strona o zdrowym zywieniu IP: *.* 26.07.01, 09:54
        przepraszam za "zjedzone" literki , ale to z pośpiechu.
      • Gość: guest Re: strona o zdrowym zywieniu IP: *.* 26.07.01, 10:56
        soczewica: napisalam pare przepisow w watku na edzieku poodchudzajmy sie razem.ziarna: nie mielilam bo nie mialam w czym, recznie mi sie nie chcialo a kawy nikt w domu nie pije wiec mlynka tez nie mialam. gotowalam bardazo dlugo i dokladnie, nie odlewalam ani grama wody, czekalam az wsiaknie albo sie wygotuje 9teraz na czuja wiem ile wlewac, zeby bylo dobrze) i miksowalam na gladka mase, potem na mniej gladka a jak maxi skonczyl 10 miesiecy ryzu i kaszy kukurydzianej w ogole nie miksuje. miksuje jagly i kasze gryczana ale tez bez przesady, w koncu po cos te dziasla moj synek ma. otwarcie strony niestety musi sie troche odwlec a jej prawdziwe dizalanie rozpocznie sie dopiero jak wyniose sie na wies. ostatnio spadlo na mnie cale mnostwo roboty, sypiam niewiele wiec na przyjemnosci czasu nie mam w ogole. ale to minie. pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka