Dodaj do ulubionych

Dziwne kupki

IP: *.* 16.08.01, 09:52
Kochane Mamy,Wiem, ze ten temat byl juz poruszany, ale bardzo sie denerwuje. Moja 4 miesieczna coreczka zaczela ostatnio robic inne niz zazwyczaj kupki. Najpierw miala tygodniowa przerwe po ktorej zrobila jednego dnia dwie kupki zolte ale o zupelnie innej niz dotycjczas konsystencji - bardziej zwarte i jakby bardziej mazace (podobne w konsystencji do smolki - ciezko zmyc z pupy), mialy takze mocniejszy zapach. Pani pediatra powiedziala ze to normalne ale ona znowu nie robi kupki juz 3 dzien. Czy to normalne?Zaznaczam, ze karmie piersia, nic nowego nie jadlam i caly czas jestem na diecie.Dziekuje za pomoc, Agnieszka
Obserwuj wątek
    • Gość: aniczek Re: Dziwne kupki IP: *.* 16.08.01, 10:01
      Kochana Ago, zapewniam cię że nic złego się z twoim dzieckiem nie dzieje. Czytałam, że dzieci karmione piersią mogą się załatwiać zarówno kilka razy dziennie jak i raz na kilka dni i w obu przypadkach jest to normalne. (moja córka w niemowlęctwie potrafiła załatwiać się raz na 5 dni). Jeżeli przy tym dziecko nie ma zaparć, nie boli je brzuszek to uważam że wszystko jest OK.
    • Gość: guest Re: Dziwne kupki IP: *.* 16.08.01, 10:05
      AgnieszkoJa słyszałam, ze dziecko karmione piersią może nie robić kupki nawet przez tydzień i nic się nie dzieje złego. Skoro pani doktor nie widzi nic szkodliwego to nie martwiłabym się. Wiesz teraz jest upał skład twojego mleczka też się zmienia , dostosowuje do pogody, pory dnia , potrzeb malucha - to wszystko może mieć wpływ. Jeżeli dzidzia ma miękki brzuszek, nie płacze i jest ok. to głowa do góry. Pozdrawiam Giera
    • Gość: guest Re: Dziwne kupki IP: *.* 16.08.01, 10:59
      hej, powiem ci że "różne szkoły różnie mówią"ja słyszałam,że dziecko karmione tylko piersią może się nie załatwiać i do 7 dnii do tego się stosowałam, nie robiąc panikimój mały przez 1,5 miesiąca (zaczęło się jak miał 4 miesiące) załatwiał się co 5-6 dni, purtał sobie normalnie - w miarę często, ale kupka była co 5-6 dni; brzuszek nie był twardy, nie bolał, mały był pogodny i zadowolony z życia, teraz kupka jest codziennie albo i dwa razy - w diecie ma już wiele rzeczy;pozdrawiam i nie zamartwiaj sięmagdalena- mama błażeja
    • Gość: guest Re: Dziwne kupki IP: *.* 16.08.01, 11:04
      Normalne, jak najbardziej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka