Dodaj do ulubionych

ukruszony ząbek!! co robić??

IP: *.* 19.08.01, 21:18
Jak zwykle po wyjeździe na wieś (właśnie wrócilismy) mamy nową atrakcję zdrowotną.... :( Marta ukruszyła górną jedynkę i oczywiście mama kwoka zamartwia się o skutki tego "ubytku" jak by nie było... Co poradzicie dziewczyny? iść i zalakować ząbek (słyszałam że to bolesne i wogóle jak to wygląda ktoś wie??) może trochę spiłować (sorry za określenie ale nie znam fachowego) żeby tak nie było widoczne? a może po prostu nic nie robić?? boję się że na taki ząbek szybko wejdzie próchnica i potem poleci po całej buzi! dbamy o zęby myjąc je jak najczęściej (ale co to na razie za mycie bez pasty i szczerze mówiąc bez entuzjazmu ze strony właścicielki ząbków), podaję Marcie zymafluor już prawie 2 lata....aha - i znacie w Warszawie stomatologa dziecięcego gdzie nie ma białych fartuchów i oślepiających bielą ścian (wywołują u M. furię...) no i przyjmuje naprawdę fajny lekarz? liczę na pomoc!!Kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: ukruszony ząbek!! co robić?? IP: *.* 19.08.01, 21:48
      witam!Obawiam się ,że konieczna jest wizyta u stomatologa,taki ukruszony ząbek powinien obejrzeć specjalista.Piszesz że obawiasz się że w ten ząbek wejdzie próchnica-oj żeby już jej tam nie było :(Nie jestem z wawy więc specjalnie ci nie pomogę,ale wiem że jest jakieś Centrum Stomatologii (adres był w którymś "Dziecku")Pozdrowionka,Gosia :hello:
    • Gość: guest Re: ukruszony ząbek!! co robić?? IP: *.* 20.08.01, 10:14
      Mój szymek ukruszył sobie kawałek górnej jedynki, gdy miał 12 mies. Zadzwoniłam natychmiast do znajomego dentysty i on powiedział, żebym obserwowała ząbek, czy nie ciemnieje, ale na razie nie zaleca nic robić. Minęło 3,5 miesiąca, ząbek biały, mam nadzieję, że dobrze mi poradził. Nie jest stomatologiem dziecięcym, zaznaczam.
      • Gość: guest Re: ukruszony ząbek!! co robić?? IP: *.* 20.08.01, 13:48
        ja jednak umówiłam się na jutro do pedodonty z Martą... lepiej niech zobaczy i ja będę miała spokojne sumienie :))... tylko jak my to przeżyjemy uf.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka