Dodaj do ulubionych

Powiększone węzły chłonne

IP: *.* 30.09.01, 21:54
Kochane dziewczyny studiuję serwis edziecko od około miesiąca i dowiedziałam sie od was dużo ciekawych rzeczy ,pomogłyście mi również w niektórych problemach i niepewnościach. Zwracam się z pytaniem w imieniu mojej znajomej której maleństwo ma od jakiegoś czasu powiększone węzły chłonne w postaci trzech guzków wielkości fasoli , niby pediatra stwierdza że wszystko, jest w porządku ale może wy miałyście z czymś takim do czynienia u swoich dzieciaczków i przeszło bez śladu . Byłabym bardzo wdzięczna za wszelkie informacje . Z miłą chęcią rozwiałabym jej wątpliwości co do tego że to nic groźnego. Serdeczne pozdrowienia Gosia
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Powiększone węzły chłonne IP: *.* 01.10.01, 11:11
      Koszmar związany z moją własną interpretacją powiększonych węzłów chłonnych (w postaci takich grudeczek, groszków) w pachwinach u Filipka przeszłam na przełomie wiosny i lata. Każdy lekarz mnie uspakajał, jedna lekarka (spoza Warszawy) kazała wprawdzie zrobić morfologię, aby - tfu, tfu - wszystko wykluczyć, ale tylko jeden lekarz uspokoił mnie do końca. Powiedział: niech Pani poszuka u siebie takich grudek- wszyscy je mamy, bo węzły chłonne po infekcji często już nigdy nie wracają do swojej poprzedniej formy (zwłóknienia? - gdzieś to przeczytałam). I tak już zostanie. Każda infekcja powoduje powiększenie węzłów chłonnych. EWA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka