Dodaj do ulubionych

Pytanie do lekarzy pediatrów

IP: *.* 02.10.01, 08:49
Mam do Was jedno pytanie, związane z ostatnią chorobą mojego synka. Tydzień temu zaczął się katar, Patryk miał stan podgorączkowy. Pani doktor przepisała następujące leki: Eurespal, Hedelix, Homeodose 8, i Cebion. Jednak katar nie minął i wczoraj znów pojawiliśmy się u Pani doktor, która tym razem przepisała syrop Claritine. I tu pojawiły się moje wątpliwości, ponieważ wyczytałam na ulotce iż jest to lek którego podawanie jest wskazane w alergicznym nieżycie nosa. Dodam że Patryk nie miał do tej pory żadnych objawów alergii. Czy utrzymywanie się kataru może być związane z podawaniem wcześniejszych leków?Z góry dziękuję za odpowiedź
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Pytanie do lekarzy pediatrów IP: *.* 02.10.01, 10:15
      Cześć, nie jestem pediatrą ale moje dziecko również otrzymywało Claritine w wieku 3 m-cy przy długotrwałej infekcji górnych dróg oddechowych. Pomogło.
    • Gość: guest Re: Pytanie do lekarzy pediatrów IP: *.* 04.10.01, 06:12
      tamTe leki byly ok,a skoro kaTar nie minal,to podanie clariTine w syropie tez jesT w porzadku.A jesli masz waTpliwosci co do lekow czy posTepowania lekarza to pyTaj sie go o wsyzsTko,powinien ci wytlumaczyc dlaczego cos robi asia,lekarz ale nie pediatra

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka