Dodaj do ulubionych

grypa żołądkowa

IP: *.* 08.10.01, 08:06
Pilnie potrzebuje informacji na temat tej choroby. Jakie sa objawy, jak leczyc. Podejrzewam ja u siebie, ale nie jestem pewna. Jesli ktos cos wie, ma jakies doswiadczenia, bardzo prosze o pomoc. KasiaO (z Poznania)
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: grypa żołądkowa IP: *.* 08.10.01, 13:21
      Czy nikt nic naprawde nie wie na ten temat. Caly czas czekam na informacje.KasiaO (z Poznania)
    • Gość: guest Re: grypa żołądkowa IP: *.* 09.10.01, 09:01
      Moj maz to ostatnio przechodzil. Mial temperature okolo 38 st. C, bardzo go bolal brzuch (wymioty i biegunka), ale szybko mu przeszlo. Wygladalo troszke jak jakies zatrucie ale nie jadl nic innego niz ja a mi nic nie bylo... lekarz potwierdzil ze to nie zatrucie. Mysle ze juz Ci lepiej... bo to nie trwa dlugo. Ja mu dawalam tylko cos na spedzenie goraczki i przeciwbolowego, duzo lepiej sie po tym czul.Pozdrawiam,Marta
    • Gość: guest Re: grypa żołądkowa IP: *.* 09.10.01, 09:57
      Nie wiem czy to akurat to o co Ci chodzi?Moja córcia miała TO w tamtym tygodniu. Lekarka mówiła, że to jakiś wirus. Objawy. Popołudniu mała trochę osowiała i nic nie jadła. Wieczorem usnęła jak to zwykle przy cysiu, obudziły ją wymioty. Nigdy wcześniej jej się nie zdarzyło, co najwyżej jakieś ulewania, a tu chlustało z niej -dosłownie. Telefon do lekarki i mąż do apteki po lek homeopatyczny ( nie pamiętam nazwy, ale chyba jej pomógł. W sumie wymiotowała jakieś 3-4 razy, byłam tak przejęta że nie pamiętam. Potem w nocy spokój tylko burczenie w brzuszku i cały czas na cysiu. Po wymiotach pojawiła się gorączka na jakieś 1,5 doby, dość wysoka bo ponad 39 stopni. Przez trzy dni nic nie chciała jeść oprucz mleka z piersi , no i trochę piła napar z suszonych jagód,( zdziwiłam się nawet , że jej to smakuje). Pani doktor zleciła dietę na kilka dni i lakcid. Lek homeopatyczny podawaliśmy tylko przy wymiotach. Nie wiem czy można to nazwać grypą żoładkową, może i tak. W każdym razie zatrucie to nie było.
    • Gość: guest Re: grypa żołądkowa IP: *.* 09.10.01, 12:52
      Ja mam - niestety- z tym paskudztwem do czynienia już drugi rok. Wywołuje ją rota-wirus i jest POTWORNIE zaraźliwe - jak grypa. Objawy i leczenie dokładnie jak podała elik. U dzieci jest łatwo o odwodnienie, dlatego muszą pić, pić, pić.... To uratowało mojego synka od szpitala (miał to już 2 razy, a kilka razy podejrzewano, ale to było niestety zatrucie; jest baaaaardzo wrażliwy na tegoi typu infekcje :( ). W tym roku złapała od niego moja siostra i jej córcia. Chorowały tydzień tak jak Filip, Ania (moja siostra) schudła ... 4kg! W tamtym roku chorowaliśmy wszyscy ale po 1-2 dni (tylko Fitek dłużej) i każdy kto miał styczność z nami łapał to :O . Ale zawsze jako pierwszy łapie to mój synuś :sweat:EWA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka