Dodaj do ulubionych

???Flumycon???

14.11.06, 22:42
Witam! Mam straszny dylemat i nie wiem co robić. Moja córka (lat 8) od roku
leczona jest na astmę Horacortem i Peritolem. Po testach wyszła jej alergia
na roztocza. Kilkakrotnie robiłam jej testy w kierunku robaków, ale nigdy na
Candidę. Teraz zaczęło ją boleć gardło, ale nie migdałki tylko tak w
przełyku. Lekarz stwierdził, że częstym powikłaniem po wziewach jest grzybica
gardła. Dał małej Flumycon, ale bez żadnych testów, wymazów z gardła. Co
robić, podać jej ten lek, nie wiem nawet z kim się mogę skonsultować, dostała
ten lek od internisty. Bardzo proszę o poradę.
Obserwuj wątek
    • anatemka Re: ???Flumycon??? 15.11.06, 09:21
      ja bym podała. A jeśli koniecznie chcesz konsultować, to może z alergologiem?
      • pibrokmarys Re: ???Flumycon??? 15.11.06, 10:34
        Ja proponuje, zebys zrobila wymaz z gardla i ewentualnie badanie kalu w
        kierunku grzybow. Jesli wyjdzie Candida w wymazie i w kale, to nie zastanawiaj
        sie i podaj lek. Flumycon nie jest lekiem tak zupelnie obojetnym dla organizmu,
        wiec bez pewnosci, ze coreczka ma grzybice bym raczej nie podawala. Zrob
        badania, bedziesz miala spokojne sumienie. Pozdrawiam.
        • isiak33 Re: ???Flumycon??? 15.11.06, 20:45
          Wymaz z gardła robią w każdym normalnym laboratorium? Nigdy takiego nie robiłam więc nie wiem. Lekarka wprawdzie stwierdziła, że skoro gardło boli ją tak głęboko to grzyb niekoniecznie musi wyjść a może być, ale co tam, sprawdzę. I twierdziła, że lek spokojnie można podać bez testów bo jej nie zaszkodzi. A w ulotce metr o działaniu niekorzystnym na wątrobę. Wprawdzie przede mną wchodziła przedstawicielka tej firmy, z której pochodzi lek, ale pozostawię to bez komentarza...
          • pibrokmarys Re: ???Flumycon??? 16.11.06, 11:47
            Isiak, nie wiem z jakiego miasta jestes. Ja jestem z Warszawy, wiec chetnie Ci
            podpowiem gdzie zrobic badanie. Jesli jestes z innego miasta, to nie mam
            pojecia, ale mysle, ze powinnas podzwonic po laboratoriach i popytac czy robia
            takie wymazy. Lek absolutnie NIE JEST OBOJĘTNY dla organizmu, wiec ja osobiście
            uważam, że powinnas byc pewna, ze grzybica jest zanim go podasz. Ale to
            oczywiscie tylko moje zdanie. Pozdrawiam.
    • kari123 Re: ???Flumycon??? 20.11.06, 13:00
      witam, moja zuzia w okresie letnim jak miała 7-8 miesięcy po raz pierwszy
      dostała pleśniawek (to też jest rodzaj grzybicy) w buzi ale też miała w gardle.
      Pediatra zleciła nam używanie właśnie Flumyconu i muszę przyznać że naprawdę
      rewelacja. i co najważniejsze już więcej pleśniawki nam się nie pojawiły. więc
      chyba warto spróbować. pozdrawiam
      • dorek3 Re: ???Flumycon??? 22.11.06, 13:44
        My mielismy trzy rzuty pleśniawek pod rząd, ostatni najgorzszy. Gencjana i
        nystatyna zadziałały dopiero 4 dnia i juz miałam przygotowany w domu flumycon.
        Ale ostatnio rozmawiałam z alergologiem, która stwierdziła iż flumycon to
        ostatecznośc jeśli nytstatyn nie działa bo rozwala wątrobę. I nawet fakti i
        synkowi wyszła Candida nie przekonała ją abym od razu podala flumycon, najpierw
        zażyczyła sobie oglądu dziecka.
    • kerstink Re: ???Flumycon??? 20.11.06, 13:15
      Zrobilabym na twoim miejscu badania laboratoryjne. Leki te moga dzialac
      chwilowo, po odstawieniu grzybica moze powrocic jesli problem jest glebszy,
      czytaj jesli jest to np. grzybica przewodu pokarmowego. Bardzo wazna sprawa jest
      odpowiednia dieta !

K.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka