Dodaj do ulubionych

niepłodność męska

IP: *.* 29.10.01, 14:47
Czy ktoś z was wie, czy leczenie małej ilości plemników - 2mln w mililitrze, norma od 20 mln - bywa skuteczne? Lekarz zapisał clostylbegyt i zastrzyki Biogonadyl. Kuracja ma trwać 3 miesiące - czy są szanse wyleczenia, czy od razu in vitro, które sugeruje lekarz? czy ktoś ma jakies doświadczenia? Bardzo proszę o pomoc!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: niepłodność męska IP: *.* 29.10.01, 15:00
      problem nie dotknął bezpośrednio mojej rodziny - ale bliskich przyjaciół - kolega miał około 3 mln i leczenie okazało się skuteczne - Filip ma już 8 miesięcy!!!powodzenia :)
    • Gość: guest Re: niepłodność męska IP: *.* 29.10.01, 15:21
      U nas lekarz wystawił diagnozę,a raczej wyrok, że leczyć już nie ma co, , że 0% szans na naturalne zapłodnienie, więc dla świętego spokoju sumienia zrobiliśmy inseminację.Z inseminacji też nic nie wyszło, więc postanowiliśmy jeden jedyny raz zrobić in vitro. Ale to kosztuje i chwilowo nie było nas stać, zbliżały się wakacje więc zamiast in vitro pojechaliśmy odpocząć do ciepłych krajów. Po powrocie okazało się, że mój "bezpłodny" mąż spłodził dwóch chłopaków naraz (teraz mają 7 miesięcy). Moja rada dla Ciebie wyluzujcie i przestańcie o tym myśleć, cieszcie się sobą bo jak przyjdą dzieci nie będzie już tak beztrosko. Wiem, że ciężko jest o tym nie myśleć jak się bardzo tego chce, ale wszyscy naokoło nam tak radzili i coś w tym musi być. Nam się udało więc i wam musi się udać. Trzymam kciuki.
      • Gość: guest Re: niepłodność męska IP: *.* 30.10.01, 14:26
        czy jest jeszcze ktoś, kto ma jakieś doświadczenia? szczerze powiem, że jesteśmy oboje w dołku psychicznym, nikt nam nie potrafi powiedzieć na ile skuteczne może być leczenie...
        • Gość: guest Re: niepłodność męska IP: *.* 30.10.01, 16:12
          Przestańcie się stresować nie każdy musi mieć dzieci, a my po trzech latach leczenia, oczekiwania i dołów psychicznych teraz byśmy chętnie się zabezpieczali wiedząc jak to jest!!!Nie myślcie o tym ciągle bo naprawdę powariujecie.
          • Gość: guest Re: niepłodność męska IP: *.* 30.10.01, 16:14
            ???
    • Gość: guest Re: niepłodność męska IP: *.* 29.10.01, 20:32
      bardzo dziękuję - biorę leki, a na ferie wybieramy się na narty - może to coś pomoże...
      • Gość: guest Re: niepłodność męska IP: *.* 31.10.01, 23:25
        Jestem kolejnym dowodem na to,że niemożliwe staje się ciałem. Podobnie jw. byliśmy przygotowywani na zabieg sztucznego zapłodnienia (ICSI). Mąż miał znacznie gorsze wyniki od Twoich (nie dość, że mało, to na dodatek leniwe, bez witek i z główkami pokiereszowanymi), ja też raczej fatalne. Nasz synek ma prawie 6 miesięcy (obyło się bez wyjazdów :), ale w ciążę zaszłam w lipcu. Mąż brał polecane przez androloga "witaminki" jednak nie dawały one poprawy obrazu nasienia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka