Dodaj do ulubionych

GUZEK OBOK PIERSI ...?

IP: *.* 08.11.01, 13:16
No właśnie... Wczoraj wyczułam centymetrowy guzek , (gruzolak) poniżej pachy,z boku, w miejscu gdzie zaczyna się pierś. :cry: Jest on chyba podłużny (tak mi się zdaję)...Mam 22 lata i półtora roku temu urodziłam dzidzię. Karmić przestałam jakieś cztery, pięć miesięcy temu...Zrobiło wam się kiedyś coś takiego? Aha, biorę pigułki - trójfazowe.. , może to wpływ hormonów?Słyszałam , że guz piersi (złośliwy) rozwija się osiem lat..A może szybciej?? :eek:
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: GUZEK OBOK PIERSI ...? IP: *.* 08.11.01, 14:14
      SZYBKO DO LEKARZA, może to tylko powiększone węzły chłonne, albo gruczoły, ale najlepiej sprawdzić.SZYBCIUTKO
    • Gość: guest Re: GUZEK OBOK PIERSI ...? IP: *.* 08.11.01, 15:10
      Zrob sobie usg( między 5 a 10 dniem cyklu) i do lekarza. Może to tylko włókniak ale musisz być pewna.
    • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: GUZEK OBOK PIERSI ...? IP: *.* 08.11.01, 19:23
      Aleź!Właśnie dzisiaj byłam u lekarki z tym samym problemem ;). Też guzek, też w tym miejscu, też nie karmię 4 miesiące. A w jednej piersi, bo drugą mniej karmiłam i jakieś 3 miesiące krócej. Po badaniu okazało się, że to jeszcze gruczoły i od dzisiaj mogę spać spokojnie :D! Zbadaj to, ale bez nerwów. Rak piersi to ostateczność. Zresztą dużo się teraz o tym mówi i o wyleczalności, gdy jest wcześnie wykryty. Jestem pewna, że to gruczoły!!!Daj znać, jak było u lekarza. Trzymaj się!Magda :hello: hipohondryczka i panikara ;)
    • Gość: guest Re: GUZEK OBOK PIERSI ...? IP: *.* 08.11.01, 19:41
      Witam Moja rada ( a zajmuje się podobnymi problemami) idz do onkologa (nie trzeba skierowania). Powinnaś mieć wykonane USG piersi, no i BCI (biopsje cienkoigłową). A tak na marginesie - kiedy to wykryłaś, wcześniej badałaś się co miesiąc? Ach tych pytań jest jeszcze parę. Idź do onkologa.powodzenia pzw Olik
    • Gość: guest Re: GUZEK OBOK PIERSI ...? IP: *.* 10.11.01, 10:54
      Kiedyś wyczułam u siebie pod pachą niewielki guzek, ale po kilku dniach zniknął. Sama nie wiem co robić, czy iśc do lekarza czy nie. Jestem po porodzie 1,5 miesiąca i może to od karmienia piersią?Pozdrawiam Renia
    • Gość: guest Re: GUZEK OBOK PIERSI ...? IP: *.* 10.11.01, 21:18
      Dzięki, no właśnie pisałam, że wczoraj... To znaczy od dziś, to już będzie - cztery dni temu....USG zrobiłam, ale lekarz powiedział że to może być powiększony węzeł chłonny. (Ale coś nie był pewien..)I że ma "tylko" 6 milimetrów. Może jakiś stan zapalny, może z wysiłku, (trenuję pływanie)I kazał obserwować i smarować maścią nagrzewającą :sarcastic:Chyba pójdę do onkologa, lepiej dmuchać na zimne...(?)
      • Gość: Adzia Re: GUZEK OBOK PIERSI ...? IP: *.* 12.11.01, 10:36
        Alex - oprócze kompleksowych badań lekarskich, coś mi jeszcze przyszło do głowy - a nie używaśż Ty przypadkiem antyperspirantów? Ja miałam podobną historię, w czasie ciąży, nawet USG miałam robione - a guzek pojawiał się i znikał... przestałam używać antyperspirantów i przeszło na dobre. Może to podobny przypadek?
        • Gość: guest Re: GUZEK OBOK PIERSI ...? IP: *.* 12.11.01, 12:44
          Aga!Ja po antyperspirantach miałam /i tak mi zostało ;)/ powiększony węzeł pod pachą. Zresztą tak do końca nie wiadomo, czy to nie po przebytej toksoplazmozie. Wie jednak na pewno, że te "anty" to nic dobrego. Zatykają pory i zakażenie gotowe.Magda :hello:
          • Gość: guest Re: GUZEK OBOK PIERSI ...? IP: *.* 13.11.01, 18:38
            to jak sobie radzisz z nieprzyjemnnym zapachem potu? Mnie przez wiekszą część dnia nie ma w domu i nie mam się jak umyć. Chyba że po treningu, ale podczas niego chyba by wszyscy odemnie pouciekali... :)
            • Gość: guest Re: GUZEK OBOK PIERSI ...? IP: *.* 13.11.01, 19:11
              AleX!Pomagają zwykłe dezodoranty, takie "psikające";) ale nie z serii antyperspirantów. Daj znać, jak po wizycie u lekarza.Pozdrawiam :hello: Magda
        • Gość: guest Re: GUZEK OBOK PIERSI ...? IP: *.* 13.11.01, 18:34
          Wiesz co? Już o tym myślałam..Guzek nie jest w samym dole pachowym, ale trochę niżej. Z boku, gdzie zaczyna sie pierś..Z tematem dezodorantów już się spotkałam, cieszyłabym się , gdyby to było to...Ale swoją drogą nie uśmiecha mi się cuchnąć po sześciogodzinnym treningu. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka