Dodaj do ulubionych

przepuklina kresy białej

IP: *.* 13.11.01, 00:55
U mojej 5-tygodniowej córeczki lekarz stwierdził przepuklinę kresy białej. Czy któreś z Was miało z czymś takim do czynienia? Jak to wyleczyć? Z góry dziękuję za informacje.Kasiula
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: przepuklina kresy białej IP: *.* 13.11.01, 11:23
      Moja Niunia też maiła rozstęp kresy białej od urodzenia. Teraz ma 8,5 mies. i wszystko jest ok. Kiedy dziecko zaczyna siadać, jest aktywne - mięśnie się wzmacniają i wszystko dochodzi do normy. Kiedy Twoje maleństwo będzie siadać, będziesz musiała ją trochę "poćwiczyć brzuszki" tzn. brać za rączki, żeby się podciągała, ale nie do pełnego siadu, Twoja pomoc ma polegać tylko na tym, aby niunia uniosła się z podłoża, kłaść ją i znowu to samo. Im częściej tym lepiej - oczywiście bez przesady. Moja nawet lubiła te ćwiczenia i śmiała się, bo kiedy wstawała mówiliśmy "a kuku"!Pozdrawiam, (sorry, niechcący dołączył mi się cytat)Monikakasiula napisała/ł:> U mojej 5-tygodniowej córeczki lekarz stwierdził przepuklinę kresy białej. Czy któreś z Was miało z czymś takim do czynienia? Jak to wyleczyć? > Z góry dziękuję za informacje.> Kasiulakasiula napisała/ł:> U mojej 5-tygodniowej córeczki lekarz stwierdził przepuklinę kresy białej. Czy któreś z Was miało z czymś takim do czynienia? Jak to wyleczyć? > Z góry dziękuję za informacje.> Kasiulakasiula napisała/ł:> U mojej 5-tygodniowej córeczki lekarz stwierdził przepuklinę kresy białej. Czy któreś z Was miało z czymś takim do czynienia? Jak to wyleczyć? > Z góry dziękuję za informacje.> Kasiula
    • Gość: guest Re: przepuklina kresy białej IP: *.* 13.11.01, 11:45
      Chciałam jeszcze dodać co powiedział lekarz w sprawie kresy, że dziecko może mieć tendencję do kolek i niestrawności dlatego, że ma słabe mięśnie brzuszka, poza tym jeśli roztęp nie jest b.duży nie jest to nic groźnego i wymaga późniejszego ćwiczenia.A jak ocenia to Twój lekarz?Monika
      • Gość: guest Re: przepuklina kresy-czy to jest przepuklina pępkowa IP: *.* 16.11.01, 13:50
        Mój Synek ma przepuklinę pępkową- czy to jest to samo, co przepuklina kresy białej? Jeśli tak to Jaś ma 21 miesięcy-przepuklina zmniejszyła się, ale nadal jest. Wiem natomiast na pewno, że nie ma sensu zaklejanie przepukliny-to nie pomaga-jedynie uczula i odparza. Czekam również na informacje o przepuklinie pępkowej. Jak długo można jej dać czas na "wchłonięcie", a kiedy ewentualnie operować?
        • Gość: guest Re: przepuklina kresy-czy to jest przepuklina pępkowa IP: *.* 24.11.01, 22:12
          Witam mój synek także ma przepuklinę pępkową (ma już 6 miesięcy). Kiedy miał ok. 3 miesięcy zaklejono mu pępuszek plastrem (to były wakacje, upalne dni), plaster pękł, zrobiły sie odparzenia i skaleczyła się skórka... horror. Następny pediatra powiedział, że nie trzeba tego zaklejać, bo plastry nic nie dają i że przecież chłopczyk nie będzie rodził, więc nawet jeśli to zostanie, to nie będzie mu przeszkadzało... z kolei jeszcze inny pediatra powiedział żeby zakleić... i już sama nie wiem co robić.Przepuklina od tego czasu dużo się poprawiła, oczywiście ćwiczymy "brzuszki". Niedługo pójdziemy do chirurga i napiszę Wam, co na to nam poradził.
          • Gość: guest Re: przepuklina kresy-czy to jest przepuklina pępkowa IP: *.* 24.11.01, 23:20
            Edyta-nie zaklejaj-to nie ma sensu-tylko męczysz dziecko.Mój mały miał przepuklinę jaja kurzego. Zaklejanie nic nie dawało-plastry odparzały i uczulały-przestałam zaklejać. Dziś ma 21m i przepuklina prawie się wchłonęła jest malusieńka-gdy dziecko płacze.Ania
            • Gość: guest Re: przepuklina kresy-czy to jest przepuklina-sprostowanie IP: *.* 24.11.01, 23:22
              oj coś zjadam wyrazy-przepuklineWIELKOŚCI jaja kurzego oczywiście
      • Gość: guest Re: przepuklina kresy białej IP: *.* 24.11.01, 01:59
        Przepraszam,ze tak dlugo nie pisalam. Dzieki za pocieszajace informacje. Lekarz kazał nam cwiczyc siady, 2 razy dziennie. Najlepsze, ze ogladalo ja 3 roznych pediatrow i tylko jeden zauwazyl ta przepukline.Pozdrawiam cieplo w te zimna noc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka