Gość: Sqka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 07:28 Dodatek do tygodnika. Przeglądaliście? Wygląda na podstawowe opracowanie w wygodnej formie. Tylko czy można czytać do śniadania? Żeby się nie przestraszyć.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brunosch Re: coś więcej? nt. 17.11.04, 08:34 To dzisiejszy dodatek do Polityki. W pełnym brzmieniu: Co jesz w jedzeniu : rozszyfrujemy tajemnicze napisy na etykietach. W serii Książeczka do... Całkiem dobry przewodnik po konserwantach, E i innych składnikach jedzenia. Podział na grupy - np oleje, margaryny, sery, mleko, zupy, sosy, przetwory itede. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica znalazłam, 17.11.04, 08:36 polityka.onet.pl/162,1203117,1,0,artykul.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sqka I format IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 08:37 nie za duży, zmieści się w torebce. Można włóczyć po sklepach i sprawdzać. nie przeczytałam jeszcze, ale wydaje mi się, że będzie wiarygodny. Pomysł mi się spodobał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sqka Re: Książeczka do spiżarni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 08:46 Parę niegłupich rad, o których nie miałam pojęcia. Np zawsze kupowałam wodę niskozmineralizowaną, a tymczasem powinnam wysokozmin. gdyż nie używam soli na co dzień i to byłby taki wspomagacz. Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: Książeczka do spiżarni 17.11.04, 09:59 cytat o maśle: W Polsce uważa się niesłusznie, że masło jest naturalnym produktem. Pod względem zawartości substancji chemicznych jest zbliżone do margaryn, czego jednak producenci nie ujawniają na opakowaniach. No, cudo złote! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sqka Re: Książeczka do spiżarni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 10:14 Tylko kto tu ma rację? Jak uzyskać pewność, że w Polityce nie kłamią, albo że benecoliści kłamią? No naprawdę można zwariować. I nie zauważyłam wyszczególnienia substancji szkodliwych wśród tych E-.. Owszem, jest wyjaśnione do czego służą, ale czy szkodzą czy też nie to już nie napisali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uśmiechnięta Re: Książeczka do spiżarni IP: 213.17.230.* 17.11.04, 10:34 I co teraz zrobić z hasłem: kto smaruje ten jedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E Re: Książeczka do spiżarni IP: 217.79.147.* 17.11.04, 11:57 jakto co? powołać komisję niech zbada kto z kim, na czym i dokąd, i czy prezydent o tym wiedział;) Odpowiedz Link Zgłoś