Dodaj do ulubionych

kilo kipy u malucha

IP: *.* 30.11.01, 12:44
Podobno katar nie leczony trwa tydzień , a leczony siedem dni. A jednak... moje dziecko (21 miesięcy- ma okropny katar już trzeci tydzień. Ponad tydzień chodził sobie z tą kipą, bral krople do nosa, a kipa jak była tak była. Cieknąca, i dławiaca. W końcu w poniedziałek podstał gorączki, lekarz zapisał antybiotyk. Wczoraj (czwartek) gorączka minęła... a katar jak był tak jest. Mały bierze antybiotyk, krople do nosa, cebion, echnaceę, pokój jest nawilżany, poduszka "zakropiona" olejkiem Olbas. A flegmy jest tyle, ze dławi się nią, w nocy budzi się i pluje tą flegmą, parę razy zwymiotował. Brak mi pomysłów jak się tego świństwa pozbyć. Może macie jakiś?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: kilo kipy u malucha IP: *.* 30.11.01, 13:55
      Przede wszystkim skontaktuj sie z laryngologiem, nie pediatrą!To mogą być zatoki...A próbowałaś smarować miejsce pod noskiem maścią Atecortin?W takich trudnych przypadkach to pomaga, ale ważne, nie wpuszczaj maści do środka, bo zapchasz niepotrzebnie nosek dziecka.Trzymajcie się!!!
      • Gość: guest Re: kilo kipy u malucha IP: *.* 03.12.01, 11:26
        Koleżanka poinformowała mnie , że zatoki rozwijają się dopiero w trzecim roku zycia, a moje "zakipione" ma dopiero 21 miesięcy - więc chyba to nie to; na pociechę informuję, że przez weekend katar się zmniejszył. :-)A czy ta maść Atekortin pomaga przy zwykłym katarze (tj. bez zatok)też?
    • Gość: guest Re: kilo kipy u malucha IP: *.* 04.12.01, 10:26
      Mojej Zuzi (11 m.)pomogła na katar zwykła maść majerankowa smarowana pod noskiem kilka razy dziennie. Powodzenia i zdrówka!
      • Gość: guest Re: kilo kipy u malucha IP: *.* 05.12.01, 22:13
        Kubaj miał to samo...Po kroplach zwymiotował, nawilżanie mało pomagało....Gęstš kipę "rozwodnił" syrop ACC, ale pomógł dopiero antybiotyk KLACID, czy jako? tak...Może zmienić lekarza?....ebe
        • Gość: guest Re: kilo kipy u malucha - do ebe IP: *.* 06.12.01, 12:42
          raczej zaniechać złobka, po każde posłanie go tam, po 7-10 dniach kończy się antybiotykami, Klacidem właśnie :-(A swoją drogą guią sięmoje posty w drodze do Ciebie czy co? Znowu odpisałam i znowu bez reakcji :what:
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka