Dodaj do ulubionych

Wstydliwy problem-coś na szyjce macicy

IP: *.* 11.12.01, 21:27
Drogie mamy. Mam do Was pytanie. Dla mnie trochę wstydliwe. Po porodzie minęło sporo czasu-22 mies. Już kilka miesięcy po porodzie, wyczułam na szyjce macicy jakby zgrubienia(stosuję NPR-więc badam szyjkę). No i te jakby zgrubienia, guzki, mam do dziś. Co to właściwie może być-szyjka była zszywana po porodzie. Czekam na rady. Ania
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Wstydliwy problem-coś na szyjce macicy IP: *.* 12.12.01, 09:14
      Aniu, ja mam to samo (co prawda nie uważam, że jest to problem wstydliwy ;-) ). Przy porodzie szyjka macicy mi pękłą, i do tego pojawiła się duża nadżerka. Jestem w trakcie leczenia (wymrażanie na przemian z leczeniem farmakologicznym - dość skomplikowana sprawa). Wydaje mi się, że ta szyjka już nie będzie wyglądać tak ja kprzed porodem - po pęknięciu pozostaje blizna...Więc chyba trzeba się przyzwyczaić i zaadaptować metodę do nowych warunków.Oczywiście, pod warunkiem, że chodzi o bliznę po szyciu. Bo jeśli nie, to pędź do lekarza - ja bym nie czekała. Pozdrawiam Agnieszka
      • Gość: guest Re: Wstydliwy problem-coś na szyjce macicy IP: *.* 12.12.01, 12:32
        Dzięki Adziu za radę. Pewnie to blizna. Po porodzie byłam kilka razy u lekarza, ale przyznam, że wstydziłam o to zapytać. Ale gdyby było coś nie tak-to ginekolog sam powiedziałby. Chyba muszę przestać się wstydzić...I pytać ginekologów o wszystko...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka