Dodaj do ulubionych

czy moge depilować?

25.02.05, 16:55
nogi jeśli wiem, że będe miała żylaki. czy depilacja nie przyśpieszy
pojawiania się żylaków?
Obserwuj wątek
    • shojo4 Re: czy moge depilować? 25.02.05, 17:59
    • bez_mapy Re: czy moge depilować? 25.02.05, 18:58
      Raczej pomyśl, jak się pozbyć tych okropnych żylaków, kobieto! :)
      • shojo4 Re: czy moge depilować? 26.02.05, 07:39
        ale ja ich nie mam jeszcze:) ale wiem, że napewno będe mieć.
        • shojo4 Re: czy moge depilować? 26.02.05, 07:39
          więc jak? moge depilować czy nie?
          • Gość: nesira Re: czy moge depilować? IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.02.05, 11:03
            Napewno nie powinnas uzywac kremow do depilacji, ale co do maszynki to chyba
            nie ma przeciwskazan.
            • Gość: asiek_asiekowaty Re: czy moge depilować? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 26.02.05, 11:48
              Depilacja (masz na myśli depilator elektryczny?) nie przyspieszy powstania
              żylaków, ale jeśli masz kruche naczynka krionośne, to możesz sobie narobic
              pajączków. Jeśli spodziewasz się żylaków, to im przeciwdziałaj: łykaj tabletki
              wzmacniające naczynia krionośne, np. Cerutin, Esceven, jak zaczną się problemy,
              to smaruj specjalnymi maściami, nie nadwyrężaj nóg, leż sobie codziennie jakiś
              czas z nogami w górze - to usprawnia krążenie, odciąża nogi. Lepiej zapobiegać,
              bo potem może być koszmar, szczególnie jakbyś była w ciąży.
            • justa_79 Re: czy moge depilować? 28.02.05, 12:56
              a co kremy do depilacji mają do naczynek? chyba nic.
      • Gość: kaja Re: czy moge depilować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 12:42
        No i czego z ryjem na nią wyjeżdżasz bez_mapy? Zaraz pewnie walniesz wykład, że
        jak już żylaki ma, to kobieca nie jest. Czasem mi się scyzoryk w kieszeni
        otwiera jak Cię czytam. Wiesz, niektóre dziewczyny mają naprawdę poważne
        problemy natury kosmetyczno-zdrowotnej, a takie ideały skomentuja to jednym
        bezsensownym zdaniem.
        • shojo4 Re: czy moge depilować? 26.02.05, 13:21
          nie moge używać kremów do depilacji? nie wiedziałam! już nie ruszam ich.
          • Gość: asiek_asiekowaty Re: czy moge depilować? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 26.02.05, 13:28
            Czemu miałabys nie móc? Przecież ci nie wyżrą żył. :P
        • bez_mapy Re: czy moge depilować? 26.02.05, 14:19
          Po pierwsze, ryja to ty masz. Trochę kultury!
          Po drugie, żylakom można bardzo skutecznie zapobiegać i to uważam za sprawę
          nadrzędną w tej sytuacji. Na tym powinna się wg mnie skupić autorka tematu. To
          jest moje zdanie, mam do niego prawo, a tobie nic do tego.
          • Gość: bez_mapy Re: czy moge depilować? IP: *.wroclaw.mm.pl 26.02.05, 14:20
            To było do Kaji.
            • shojo4 Re: czy moge depilować? 26.02.05, 16:43
              Napewno nie powinnas uzywac kremow do depilacji, ale co do maszynki to chyba
              nie ma przeciwskazan.

?? więc się pytam dlaczego. miło:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka