shojo4 25.02.05, 16:55 nogi jeśli wiem, że będe miała żylaki. czy depilacja nie przyśpieszy pojawiania się żylaków? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bez_mapy Re: czy moge depilować? 25.02.05, 18:58 Raczej pomyśl, jak się pozbyć tych okropnych żylaków, kobieto! :) Odpowiedz Link Zgłoś
shojo4 Re: czy moge depilować? 26.02.05, 07:39 ale ja ich nie mam jeszcze:) ale wiem, że napewno będe mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
shojo4 Re: czy moge depilować? 26.02.05, 07:39 więc jak? moge depilować czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nesira Re: czy moge depilować? IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.02.05, 11:03 Napewno nie powinnas uzywac kremow do depilacji, ale co do maszynki to chyba nie ma przeciwskazan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek_asiekowaty Re: czy moge depilować? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 26.02.05, 11:48 Depilacja (masz na myśli depilator elektryczny?) nie przyspieszy powstania żylaków, ale jeśli masz kruche naczynka krionośne, to możesz sobie narobic pajączków. Jeśli spodziewasz się żylaków, to im przeciwdziałaj: łykaj tabletki wzmacniające naczynia krionośne, np. Cerutin, Esceven, jak zaczną się problemy, to smaruj specjalnymi maściami, nie nadwyrężaj nóg, leż sobie codziennie jakiś czas z nogami w górze - to usprawnia krążenie, odciąża nogi. Lepiej zapobiegać, bo potem może być koszmar, szczególnie jakbyś była w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: czy moge depilować? 28.02.05, 12:56 a co kremy do depilacji mają do naczynek? chyba nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: czy moge depilować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 12:42 No i czego z ryjem na nią wyjeżdżasz bez_mapy? Zaraz pewnie walniesz wykład, że jak już żylaki ma, to kobieca nie jest. Czasem mi się scyzoryk w kieszeni otwiera jak Cię czytam. Wiesz, niektóre dziewczyny mają naprawdę poważne problemy natury kosmetyczno-zdrowotnej, a takie ideały skomentuja to jednym bezsensownym zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
shojo4 Re: czy moge depilować? 26.02.05, 13:21 nie moge używać kremów do depilacji? nie wiedziałam! już nie ruszam ich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek_asiekowaty Re: czy moge depilować? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 26.02.05, 13:28 Czemu miałabys nie móc? Przecież ci nie wyżrą żył. :P Odpowiedz Link Zgłoś
bez_mapy Re: czy moge depilować? 26.02.05, 14:19 Po pierwsze, ryja to ty masz. Trochę kultury! Po drugie, żylakom można bardzo skutecznie zapobiegać i to uważam za sprawę nadrzędną w tej sytuacji. Na tym powinna się wg mnie skupić autorka tematu. To jest moje zdanie, mam do niego prawo, a tobie nic do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez_mapy Re: czy moge depilować? IP: *.wroclaw.mm.pl 26.02.05, 14:20 To było do Kaji. Odpowiedz Link Zgłoś
shojo4 Re: czy moge depilować? 26.02.05, 16:43 Napewno nie powinnas uzywac kremow do depilacji, ale co do maszynki to chyba nie ma przeciwskazan. ?? więc się pytam dlaczego. miło:) Odpowiedz Link Zgłoś