IP: *.* 10.01.02, 00:05
Czy macie może jakieś doświadczenia z lekarzem osteopatą? Czy warto odwiedzić takiego specjalistę, jak długo może trwać leczenie?Mam wizytę u dr Skrzypka wyznaczoną na piątek. Kosztuje - bagatelka - 70zł. Dlatego zastanawiam się, czy warto wydać takie pieniądze.Będę wdzięczna za radyBeata
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Osteopata IP: *.* 10.01.02, 10:41
      Beatko,ja mam i polecam choc trudno mi cos powiedziec o konkretnej osobie.Ilosc wizyt zalezy od stopnia problemu a takze od wieku pacjenta(z tego co zdarzylam sie zorientowac).Malenkie dziecko ktorego uklad kostny jeszcze sie nie `zastal` potrzebuje najczesciej 1-2 wizyt.Dorosly kilku ale po wizycie u wprawnego specjalisty poczujesz roznice juz po pierwszym razie.B
      • Gość: guest Re: Osteopata IP: *.* 10.01.02, 15:55
        Beato,Osteopata to moim zdaniem najlepszy lekarz ktory zajmuje sie ukladem kostnym i nerwowym. Roznica jest taka, ze inni lekarze lecza skutki choroby a osteopata jej zrodlo.Zmiany w ukladzie nerwowym, miesniowym i kostnym sa najczeszczym zrodlem wielu powaznych chorob.Wybierajac osteopate potrzeba dobrych referencji, zeby znalesc kogos o najwyzszych kwalifikacjach.Mojego osteopate odwiedzam profilaktycznie jeden raz na miesiac w celu sprawdzenia ukl. miesniowego i nerwowego, ich napiecia itp - co usuwa stres i relaksuje, szcegolnie w moim wypadku kiedy wiekszosc dnia spedzam za biurkiem i nie zawsze mam czas na uprawianie sportu po pracy.Moj maz cierpial na korzonki i potrzebne mu bylo okolo 10 zabiegow i teraz jak reka odjal, nigdy nie bola go plecy, lepiej spi i skorygowly mu sie najmniejsze wady ukladu kostnego.Co do dzieci to rzeczywiscie sa duzo bardziej podatne bo ich uklad kostny jest w trakcie formowania i najczesciej wystarczaja 1-2 wizyty.W Montrealu taka przyjemnosc kosztuje 70$ za wizyte, jednak tutaj wszystkie zabiegi zwiazane z medycyna niekonwencjonalna sa zwracane przez wiekszosc firm ubezpieczeniowych na rowni ze swiadczeniami medycyny tradycyjnej.
        • Gość: guest Re: Osteopata IP: *.* 10.01.02, 16:15
          Ciesze sie,ze jeszcze ktos jest entuzjasta osteopatii.:)
    • paula_aaa_01 Re: Osteopata 12.09.24, 08:30
      Od 2 tygodni chodzę do Osteopaty. Trafiłam z polecenia do UNIMEDIKI i naprawdę to był dobry wybór. Od pewnego czasu zmagałam się z bólami kręgosłupa, ból był tak ogromny, ze utrudniał codzienne funkcjonowanie. Już po pierwszej wizycie poczułam ulgę smile
    • tamara0011 Re: Osteopata 18.02.25, 11:10
      bardzo polecam UNIMEDIKĘ w Szczecinie. Profesjonalne podejście do pacjenta i szybka pomoc. Osteopata p. Mariusz pomógł wyleczyć mi silny ból pleców

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka