13.03.16, 13:31
Witam, dziewczyny czy ktos byl z dzieckiem u osteopaty? Moja corka ma 2,5 roku, mowi ale za malo na swoj wiek i ma problemy z koordynacja czyli rownowaga, ma tez lekko obnizone napiecie miesniowe. Chodzimy z nia na SI i rehabilitacje ale slyszalam o osteopatii. Czy ktoras z Was byla z dzieckim z podonymi problemami? Corka mam wrazenie ma opoznienie psychoruchowe z pol roku. Dzieki za odzew. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • koralik37 Re: Osteopata 13.03.16, 14:40
      Ja byłam, ale tylko raz-opóźnione chodzenie, chociaż w sumie czy opóźnione? W widelkach się mieściło - 16,5 m-ca. My akurat średnio trafiliśmy. Acz moja ciotka neonatolog bardzo tę specjalnośc polecala. Opóźniona mowa czy coś jeszcze? Może to po prostu takie tempo rozwoju i w normach się mieści?
    • amiralka Re: Osteopata 14.03.16, 10:44
      U nas (Fr) chodzi się rutynowo - po urodzeniu i po rozpoczęciu marszu. Ja też chodzę, co najmniej raz w roku, jeśli nie mam większych problemów (po upadku na schodach miałam 4 wizyty). Nie zaszkodzi Wam na pewno.
      • amiralka Re: Osteopata 14.03.16, 10:45
        Po rozpoczęciu chodzenia rzecz jasna,nie "marszu" wink
    • baba_za_kolkiem Re: Osteopata 14.03.16, 11:23
      Korzystała intensywnie moja kuzynka w POZ, ma niepełnosprawną córeczkę, i chodzili do osteopaty. Kuzynka bardzo chwaliła pomoc takiego specjalisty, choć z tego co sama opowiadała, spotyka się ze sceptycznym podejściem w tego typu sprawach (podobnym jak w sprawach np. bioenergoterapeuty, podobny rodzaj sceptycyzmu). Wg kuzynki, osteopata baaaardzo im pomógł, mała dużo lepiej śpi, łatwiej się porusza, rozwija się mowa (dziewczynka jest niepełnosprawna fizycznie, ma trudności z mówieniem, objawy bardzo podobne do MPD ale to nie to).
      Ponoć jednak ważne jest, żeby trafić do doświadczonego, polecanego specjalisty (a nie samozwańczego znawcy).
    • paula_aaa_01 Re: Osteopata 12.09.24, 08:55
      Moja córka także zmagała się z napięciem mięśniowym, Trafiłyśmy do UNIMEDIKI w Szczecinie i to było najlepsze co mogło nas spotkać. Już po pierwszej wizycie była zauważalna różnica, a ruchy córki stały się płynne i bardziej swobodne.
    • tamara0011 Re: Osteopata 18.02.25, 12:19
      Wizyta u osteopaty dziecięcego to była świetna decyzja. Osteopata był bardzo cierpliwy, a podejście do dziecka wyjątkowo łagodne. Po kilku wizytach widzimy ogromną poprawę u córki, mogę polecić klinikę osteopatii w Szczecinie UNIMEDIKĘ

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka