Dodaj do ulubionych

Złogi w pęcherzyku żółciowym

IP: *.* 31.01.02, 09:35
Jestem załamana :cry: USG wykazało, że mam w pęcherzyku żółciowym liczne złogi. Nie mam już sił na kolejne ataki kolki, wizyty w pogotowiu i strach - kiedy znowu mnie dopadnie. Mój synek ma 5 tygodni, karmię go piersią i za każdym razem drżę żeby mu nie zaszkodziły leki, które mi podają. Nie wiem, co mam robić... Operacja, laparoskopia - Olek jest jeszcze taki malutki i nie chciałabym go odstawiać od piersi (na dodatek ma alergię). Każdy lekarz mówi co innego - jeden każe czekać, aż kamień się zrobi większy spadnie gdzieś sobie i będzie leżał i nie będzie już dokuczał, drugi - mówi, że tylko operacja. Ponoć właśnie po ciąży ujawniają się najczęściej te kamienie i bóle. Może któraś z Was to przechodziła??? Napiszcie, błagam, jak sobie z tym poradziłyście. Mira, załamana :( mama Olka.
Obserwuj wątek
    • Gość: Alka Re: Złogi w pęcherzyku żółciowym IP: *.* 31.01.02, 09:46
      Hej! Głowa do góry! Moja koleżanka z pracy też miała ten problem i trafiła do lekarza, który zaproponował jej kurację lekiem ziołowym do kupienia bez recepty w aptece. Nazywa się to to ARTECHOLIN i podobno można i w ciąży i karmiąc stosować - ale uzgodnij z lekarzem dziecka. Suma sumarum lat minęło juz prawie 3, ona sobie te kropelki serwowała i ataków nie było i na operację też nie poszła. Może i Tobie pomogą? Myślę, że spróbować warto. Zdrówka.
      • Gość: kasiap. Re: Z?ogi w pe˛cherzyku z˙ó?ciowym IP: *.* 18.02.02, 10:47
        Racja, sprobuj kropelek. Ale mysle, ze operacja Cie nie ominie, tego za bardzo nie mozna odwlekac, bo moxe dojsc do podraznienia pecherzyka, czyli zapalenia. A wtedy bedzie duzo gorzej, bo bez szpitala sie obejdzie, a operacji i tak nie zrobia przy zapaleniu...Pierwsze ataki mialam w ciazy, a po porodzie tak sie nasilily ze tygodniami lezalam ledwo przytomna, a tu dwoje malutkich dzieci... Dieta i brak wysilku fizycznego prawie nie pomagaly, nie bylo wyjscia - odstawilam malego od piersi - nie bylam w stanie w takim bolu go karmic, w ogole nic nie bylam w stanie...Piorunem zalatwilam sobie szpital i dopiero po pozbyciu sie tych okropnych kamieni wrocilam do zycia...I wszyscy bylismy bardziej szczesliwi, maly doskonale sobie radzil na Nutramigenie (alergik).Tak czy inaczej decyzja nalezy do Ciebie, musisz wybrac, co bedzie dla Was lepsze. Pamietaj ze szczesliwa mama jest najwaxniejsza, a na pewno wazniejsza od karmiacej, ale nieszczesliwej, bo cierpiacej...Powodzenia, Kaska
        • Gość: mamula Re: KAsiu IP: *.* 18.02.02, 11:05
          Kasiu,a jak sie ich pozbyłas??Przez ciecie czy inaczej. Byc moze ,ze i mnie ten problem dotyczy. dzisiaj ide na usg. Od jakiegos czasu miewam nawroty kolek w dole biodrowym prawym.A nie chce zadnej operacji.:(
          • Gość: kasiap. Re: KAsiu IP: *.* 18.02.02, 11:48
            Niestety, tak naprawde tylko operacyjnie mozna pozbyc sie kamieni. Ale teraz robia to laparoskopowo -tylko trzy dziurki w brzuchu, jeden w pepku, blyskawicznie dochodzi sie do zdrowia, pobyt w szpitalu to tylko 3 dni, bol pooperacyjny bardzo maly. Ale zastanawia mnie umiejscowienie Twojego bolu - moze dokucza Ci wyrostek, albo jajniki? Bo bol od pecherzyka jest zlokalizowany troche wyzej - w miedzyzebrzu, czuje sie go tez przy kregoslupie (ja tak mialam, i przez 3 mies. lekarze kierowali mnie na rehabilitacje, a po kazdym wysilku lapala mnie kolka - niech szlag ich trafi za celnosc diagnozy), ale wlasciwie z tym bolem moze byc roznie.jezeli masz wlasnie kamienie, to nic sie boj operacji. Zwyczajny zabieg, a czlowiek wraca do zycia!!!Napisz do nmie po USG o wynikach: k.pietruszkiewicz@pb.pl lub na forum, jak wolisz.Kaska
            • Gość: mamula Re: KAsiu IP: *.* 18.02.02, 14:18
              Kasiu,moja lekarka tez jest zdziwiona umiejscowieniem i wysłała mnie tez do ginekolga.Choc niedawno sie badałam i bylo ok. Mowila tez o wyrostku, tylko ten z kolei jest taki,ze jak złapie, od razu wiadomo o co chodzi.A tutaj jest powracajacy. A moze przez te moje obrączki na brzuchu tak trudno to zlokalizować ;)Odezwe sie do Ciebie. Dziękuje Ci serdecznieana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka