Dodaj do ulubionych

Dziwny katar-pooommmmoooocccccccyyyyyyyyyyyyy

IP: *.* 13.02.02, 22:34
CześćMam problem z ciągnącym się 3 miesiące katarem. Byłam u lekarza już z 10 razy i zawsze stwierdzał, że nie ma nic do czego może się przyczepić po za ząbkowaniem.Może i Wam przytrafiło się coś podobnego.Pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • Gość: Edyta-C. Re: Dziwny katar-pooommmmoooocccccccyyyyyyyyyyyyy IP: *.* 14.02.02, 12:21
      Cześć.Słyszałam ,że ciągłe odciąganie gruszką kataru powoduje uszkodzenie śluzówki nosa przez co katar się wydłuża.
      • Gość: Silije Re: Dziwny katar-pooommmmoooocccccccyyyyyyyyyyyyy IP: *.* 14.02.02, 13:11
        Proste pytanie - czy nie jest to katar o podłożu alergicznym? Do sprawdzenia.
    • Gość: isabellla Re: Dziwny katar-pooommmmoooocccccccyyyyyyyyyyyyy IP: *.* 14.02.02, 21:13
      Nie odciągałm gruszką bo nie da sobie manipulować przy nosie.Nie wiem czy to katar alergiczny. Nie zawsze jest lejący się poza tym Marcin jest za mały aby zrobić mu testy.Pozdrawiam Isa
    • Gość: malgosia77 Re: Dziwny katar-pooommmmoooocccccccyyyyyyyyyyyyy IP: *.* 16.02.02, 11:35
      Ja mam podobny problem. Nie jest to ponmoć alergia / w przypadku alergii katar jest głównie rano i lejący nie gęsty /. Teraz lekarka poleciła zrobić wymaz z nosa + zapisała maść bakterjobójczą do nosa. Nim przywiozłam waciki do wymazu / a zeszło mi się z tym tydzień / katar w wyniku stosowania maści przeszedł. Nie wiem czy to pomogło czy to już był ten czas.
      • Gość: gonya Re: Dziwny katar-pooommmmoooocccccccyyyyyyyyyyyyy IP: *.* 16.02.02, 23:09
        Sprobuj homeopatii. Jest to o tyle dobra metoda, ze nie powoduje ZADNYCH skutkow ubocznych. Takim sparawdzonym przeze mnie srodkiem jest DAGOMED na KATAR i STANY ZAPALNE ZATOK. Innym srodkiem, dzieki ktoremu usunelam katar mojej coreczce byly inhlalacje, stara niedoceniana metoda bezinwazyjna; jesli masz nawilzacz: na litr wody - 4-5 kropli OEPAROL-u (z apteki), lub jesli nie masz nawilzacza - na garnek goroacej wody wlac kilka kropli OEPAROL-u i postawic przy lozeczku dziecka. Niech sobie wdycha. Oczywiscie to pomoze, jesli katar nie jest reakcja alergiczna. Jesli jest - proponuje dobrego lekarza - najlepiej od medycyny naturalnej lub homeopate. Tradycyjne odczulanie powoduje tylko "zepchniecie" alergii wglab organizmu. A potem "wychodzi" to w inny sposob... Moze dziecko ma jakis kontakt z pierzem w poscieli - wtedy zdecydowanie usunac - czesty powod alergii.Powodzenia. gonya
    • Gość: isabellla Re: Dziwny katar-Marcin w szpitalu IP: *.* 17.02.02, 20:57
      No i katar skończył się w szpitalu. Mały miał w nocy aszel, który utrudniał mu oddychanie. Osłuchowo i gardło w porządku, a kaszel był spływającym do gardła katarem. Jedyny plus, że porobią mu przynajmniej badania, które mają wyjaśnić katar. O warunakach w miejscowym szpitalu napiszę w osobnym poście bo wołają o pomstę do nieba. Pojechałm do szpitala by podali mu chydrokortyzon a lekara zostawiła go od razu (2 w nocy. W innym wypadku zabrała bym małego do pobliskiej miejscowości.PozdrawiamIsa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka