Dodaj do ulubionych

serduszko-wada wrodzona

IP: *.* 07.08.02, 05:37
U mojego synka juz w piatym miesiacu ciazy wykryto wade serca, ale nie bylo wiadomo co z tym bedzie dalej.Teraz on ma dwa tygodnie i mam skierowanie na usg serca, lekarka powiedziala ze pojawily sie jakies niepokojace szmery, ktorych nie bylo po urodzeniu i trzeba to koniecznie sprawdzic. Moze ktos mial podobny problem ? Co sie wtedy robi? Kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: AgnieszkaBryndza Re: serduszko-wada wrodzona IP: *.* 20.08.02, 15:33
      nie kazdy szum nadsercowy jest grozny bo sa tak zwane fizjologiczne.Moj trzymiesieczny syn byl operowany mial wade, jest w wawie prof, ktory jest doskonalym kardiochir.szukaj dobrego echa
      • Gość: _Tosiaa_ Re: serduszko-wada wrodzona IP: *.* 20.08.02, 15:52
        Paranoja ,podejrzewać wadę i nie skierować na ECHO paranoja Koniecznie wykonaj małemu ECHO Gosia
        • Gość: franciszek Re: serduszko-wada wrodzona IP: *.* 20.08.02, 16:34
          Dziekuje Kochane za rade, ale to tutaj nie takie proste. Pomalu dochodze do wnisku ze sluzba medyczna w Stanach w porownaniu do Polski to krasnal. Mam juz tego serdecznie dosyc. Dzis idziemy na usg serca, moze cos sie w koncu dowiem, dam znac.A o echu serca nie slyszalam, nie mam pojecia co to, i nie moge pojac dlaczego lekarz, ktory w koncu powinien najlepiej wiedziec na to nie skierowal. Chetnie bym jezdzila do Polski do lekarza, gdyby to tylko bylo mozliwe, Gosia , masz racje, to absolutna paranoja, i to nie tylko w tej dziedzinie, porod,dentysta-to samo, paranoja. Pozdrawiam Kasia
          • Gość: AgnieszkaBryndza Re: serduszko-wada wrodzona IP: *.* 20.08.02, 17:09
            nie martw sie b balam sie przed operacja jedrka jak nazywaja ye szmery i gdzie sa nad komorowe?
            • Gość: franciszek Re: serduszko-wada wrodzona IP: *.* 21.08.02, 05:45
              Problem w tym ze ja nic nie wiem. Lekarka powiedziala ze jak maly sie urodzil to juz cos slyszala, ale nie chciala mnie martwic, a potem juz wyraznie bylo slychac wiec badanie trzeba zrobic.Niestety nic sie dzis nie dowiedzialam bo w glupich Stanach najwazniejsze jest nie zdrowie tylko papiery, nie wzielam jednej kartki i mnie nie przyjeli, bede czekac na nastepny termin.Powiedzcie mi czy to sie objawia w jakis sposob? Czy na cos musze uwazac?Kasia
          • Gość: _Tosiaa_ Re: serduszko-wada wrodzona IP: *.* 20.08.02, 18:59
            Franciszku to ECHO to właśnie rodzaj usg pozdrowionka Gosia
            • Gość: franciszek Re: serduszko-wada wrodzona IP: *.* 21.08.02, 05:47
              Dzieki, madrzejsza bede w koncu, szkoda tylko ze ciagle nic nie wiem. Pozdrowienia rowniez!Kasia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka