Dodaj do ulubionych

since pod oczkami

IP: *.* 25.08.02, 10:57
Drogie emamy! Moj 9 miesieczny synek ma since i opuchlizne pod oczkami, jak sie nie wyspi to nawet bardziej. Robilam mu juz badanie moczu, wyszlo OK.Poza tym nie je za wiele moja tesciowa uwaza ze jest chudy jak patyczek (wazy 9 kilo), i to wlasciwie przez nia tak sie martwie. Ona uwaza ze takie sine oczka to nie moze byc normalna sprawa. Jak myslicie czy to moze byc objaw jakiejs choroby, czy poprostu taka uroda. (dodam ze u mnie w rodzinie sa tacy osobnicysmile)
Obserwuj wątek
    • Gość: agniesia1 Re: since pod oczkami IP: *.* 25.08.02, 16:52
      nie wiem czemu kojazy mi się to z serduszkiem.ale mogę się mylić idz do pediatry
    • Gość: kocurek Re: since pod oczkami IP: *.* 25.08.02, 18:24
      Powinnaś zrobić mu badanie kału, sińce pod oczami to bardzo częsty objaw zarażenia się owsikami/innymi pasożytami.
      • Gość: Marta_B Re: since pod oczkami IP: *.* 25.08.02, 21:12
        A mnie sie to kojarzy z anemią albo alergią. Zrób mu najpierw badanie krwi.Pozdrawiam-Marta
    • Gość: basia13 Re: since pod oczkami IP: *.* 26.08.02, 09:17
      Ja miałam podobny problem. Mój synek/aktualnie 14 miesięcy/ też miał takie sińce pod oczami.W sumie lekarze zwracali uwagę, i zadawali pytanie czy taka jego uroda /czy ktoś w rodzinie ma takie/ czy też nie. Odpowiadałam,że właściwe to on ma takie od urodzenia, a w rodzinie znalazłyby się osoby z podobnymi "obrzękami".Ale właściwie mimo tych uwag, raczej bagatelizowali ten problem.Jedna lekarka /gdy miał rozpozną anginę, która okazała się trzydniówką/ zwróciła uwagę,że to może wskazywać na zakażenie układu moczowego.Ale badania ogólne moczu i badania na posiew wykluczyły powyższe.I tak mimo ,iż jestem przewrażliwiona na punkcie mojego synka odpuściłam ten temat/ właściwie te sińce prawie znikły /Moja rada , poprosić o radę pediatrę ,zrób badania kału. Jest to przecież bezinwazyjne, pomożesz swojemu dziecku i siebie uspokoisz. Pozdrawiam Baśka
    • Gość: ez Re: since pod oczkami IP: *.* 26.08.02, 12:19
      Moją mamę moimi sińcami pod oczami stresowano całe życie. A cóż taka moja uroda, po prostu te sińce pod oczami mam i nic nie moge poradzić oprócz dobrych korektorów. A 9 kg to niemało, ale jeżeli chcesz się uspokoić to zrób podstawowe badania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka