Dodaj do ulubionych

Pękające pięty

IP: *.* 26.08.02, 14:13
Czy macie może jakies sposoby na "odnowienie" pękajacych pięt?Od pewnego czasu mam ogromne problemy ze skórą na pietach, skóra twardnieje i pęka, czesto tworza sie głębokie bolesne pekniecia które utrudniaja chodzenie.agarad
Obserwuj wątek
    • Gość: _Tosiaa_ Re: Pękające pięty IP: *.* 26.08.02, 14:39
      Znam znam problem niestety :)więc tak :)moczenie w wodzie z mydełkiem (dłuuugo) tudzież z dodatkiem siemienia lnianego) po tej akcji pumeksik ,dalej kremik Sholla albo taki polski taniutki a wyśmienity (ojej tylko jak się nazywa :what: )dalej na nóżki skarpetki i tak się z tym kremikiem grzejemy w skarpetach :)podstawa to codzienne zabiegi Gosia :hello:
      • Gość: agniesia1 Re: Pękające pięty IP: *.* 26.08.02, 15:17
        potwierdzam działanie kremiku.Jest super!!!
      • Gość: agarad Re: Pękające pięty IP: *.* 27.08.02, 11:28
        Gosiumam jeszcze pytanko jaki to jest dokładnie kremik Scholla?pumeksik to i owszem stosuję, ale on juz nie pomaga to moze z tym kremikiem w parze cos sie da zrobić.no i jeszcze jak dodawac to siemię gotowane czy jak?muszę koniecznie cos z tym robić, bo choć wprawdzie czytałam kiedys, że to moze być sprawa dziedziczna to mam nadzieję, że nie dopuszcę do takiego stanu jak ma mój tato -brrrracha jeszcze kiedyś czytałam że to brak jakis witamin tylko nie pamiętam jakich :-(pozdrawiam - agarad
        • Gość: _Tosiaa_ Re: Pękające pięty IP: *.* 27.08.02, 12:13
          Krem sholla to deep Moisturiser (dzisiaj idę do apteki i kupię ten polski krem a właściwie maść i napiszę ci jak się nazywa)jest lepszy od Sholla Siemię dodajemy już takie ugotowane,kolejna metoda na takie rany bolesne to smarowanie propolisem bardzo dobrze robi nasmarowanie stóp w/w maścią ,owinięcie stóp folią ,kopytka do skarpetek i spać :)a witamina to A+EGosia :hello:
          • Gość: Betucha Re: Pękające pięty IP: *.* 27.08.02, 13:27
            Gosiu, uwielbiam Twoje rady i chetnie z nich korzystam, dzieki mojej wspaniałej działce moje stopy wołaja o pomoc do tej pory moczyłam i scierałam ale nie pumeksem tylko taka tarką, i smarowałam zelem z oriflam ( nie pam nazywy)Dzieki za rady i pozdrów LaleczkiBetucha:hello:psciekawi mnie twój nowy kolor włosków :OO:
            • Gość: _Tosiaa_ Re: Pękające pięty IP: *.* 27.08.02, 16:29
              mam :) maść jest Herbapolu i nazywa się DERNILAN :) w mojej aptece kosztuje 4.60 :) (Betucha apteka róg Wilczyńskiego-Janowicza :) )Gosia :hello:Kolor jest ciemniejszy Beatko :sol:
              • Gość: Betucha Re: Pękające pięty IP: *.* 28.08.02, 08:23
                dzieki :jap: udam się tam jutro bede na osiedlu, juz jakby nie moim nie wiem jak wrócimy na jesienWczoraj zastosowałm kapiel dla nóg w soli kamiennej złagodniało a jak się gotuje siemie jakie proporcje sa potrzebne , kupiłam paczkę i ie iwme co dalej :):hello:betucha
              • Gość: Betucha Re: Pękające pięty IP: *.* 28.08.02, 08:25
                dzieki Gosiu :jap:jutro bede na osiedlu juz prawie nie moim to nabede :) wczoraj zaserwowalam moim nózkom kapielkę w cieopłej wodzie z sola kamienna , kupiłam sienie ale nie wiedziałam jak przygotowac , moze podacie jakie proporcje powinnam zachowac w trakcie gotowania Pozdrawiam juz niedługo Małpi gaj się zaczyna moze się spotkamy :hello:
              • Gość: asia.d.d Re: do Tosii- off topic IP: *.* 03.09.02, 21:48
                wynika z tego, że mieszkasz gdzieś bardzo blisko, bo Arnika to też moja aptekamoże się codziennie mijamy ? ;):hello:
                • Gość: _Tosiaa_ Re: do Tosii- off topic IP: *.* 03.09.02, 21:51
                  :) A to byłoby dobre gdyby okazało się że robimy zakupy w tym samym sklepie :lol:Asiu mieszkam na zbiegu ulic Janowicz i mroza :)i jak ? daleko ? :) Gosia :)
                  • Gość: asia.d.d Re: do Tosii- off topic IP: *.* 03.09.02, 21:59
                    no to jest szansa z tym sklepem- ja na Janowicza 8, wjazd od Mroza :bounce:
                    • Gość: _Tosiaa_ Re: do Tosii- off topic IP: *.* 03.09.02, 22:55
                      :bounce: :bounce: Asia to mamy rzut beretem :bounce: :bounce::lol: :lol: :lol: :lol:Gosia co to mieszka na Mroza 34 :):hello:
            • Gość: agarad Re: Pękające pięty IP: *.* 29.08.02, 13:05
              Betucha, no właśnie wszystko przez te działki u mnie się nasiliło na maxa! nawet na palcach skóra mi zaczęła pękać - i to ma być dobroczynna moc działki ;-) samo zdrowie ;-) brrr....agarad, która idzie dziś po zakupy do apteki i bierze się za swoje nogi
    • Gość: JolaZ Re: Pękające pięty IP: *.* 29.08.02, 06:54
      Ja się uporałam z tym problemem dzięki kremowi do stóp Neutrogeny. Uważam, że jest lepszy niż Sholl. Z doświadczenia też mogę polecić kremy Balneum intensive (doskonały też do łamiących się i rozdwajających paznokci) i Xerial 30.Oba do kupienia w aptekach, Neutrogena zresztą też. Nie są tanie ale działają rewelacyjnie. Wystarczy samo smarowanie.
    • olesiawarszawa Re: Pękające pięty 08.07.24, 14:44
      polecam zabieg na leczenie pękających pięt też dla dzieci
      Tekst linku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka