Dodaj do ulubionych

kiedy Morfologia?

IP: *.* 29.08.02, 13:22
mam pytanko odnosnie robienia morfologii u dziecka - czy zdrowemu dziecku nalezy robić kontrolne badania jesli tak to jak często?Mój synek ma 2 latka i nie miał robionej morfologii (no poza tą pourodzeniową), nasza pani doktor nie widzi potrzeby no i mam dylemat bo przecież jeśli nie dostanę skierowania to mogę isć prywatnie ale czy jest sens kłucia dziecka?Ciekawa jestem opinii Waszych pediatrów, cy zalecają tak ie kontrolne badania czy nie?agarad
Obserwuj wątek
    • Gość: Madziejka Re: kiedy Morfologia? IP: *.* 29.08.02, 14:10
      Ponoć każdemu dzieciaczkowi w wieku 6 msc. karmionemu piersią powinno się robić morfologię. Nie wiem jak jest później.Morfologię robi się aparatem (w dobrych szpitalach), który delikatnie pobiera odrobinkę krwi z paluszka. Mój mały nawet się nie skrzywił.
      • Gość: Kasia_M Re: kiedy Morfologia? IP: *.* 29.08.02, 18:55
        w całej Warszawie nie można zrobić morgfologii z palca dla dziecka powyżej noworodka!!! koszmar....a wracając do temtu - moja ma prawie już 4 lata i nie miała robionej bo i ...po co skoro jest zdrowa, katar to wieeelki i rzadki gość nie mówiąc o innych chorobach... lekarz zapytany o morfologię powiedział że naprawdę nie trzeba skoro nie ma jakiś niepokojących obawpozdrawiam
        • Gość: halina Re: kiedy Morfologia? IP: *.* 29.08.02, 19:10
          Moje mialo gdzies kolo roczku, ale w zasadzie przy okazji. Ma nieco krzywe nozki, wiec w celu wykluczenia krzywicy miala robiony poziom wapnia i fosforu, no to lekarka zaproponowala zrobienie od razu morfologii.Robilam prywatnie, "panstwowo" w Krakowie mozna zrobic chyba tylko w Instytucie Pediatrii, a tam kolejki sa takie, ze hej.
          • Gość: halina Re: kiedy Morfologia? IP: *.* 29.08.02, 19:11
            z palca, oczywiscie. :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka