Dodaj do ulubionych

OPERACJA ZEZA - PORADŹCIE

IP: *.* 11.09.02, 12:26
Witam,mój synek ma obecnie 4,5 roku. Od samego prawie początku widać było, że jedno oczko mu troszeczkę zezuje. Jak miał roczek poszliśmy na konsultację ale jako dwulatek dopiero miał zrobione badania i zaczął nosić okulary (wcześniej lekarze kazali czekać). Ponieważ my nosimy okulary więc nie było nigdy z tym problemu i Radek nosi je caly czas sumiennie. Kilka miesięcy temu lekarka prowadząca skierowała mnie na konsultację do Wojewódzkiego Szpitala Okulistycznego w Krakowie - Gabinet Leczenia Zeza. Tam postawiono zupełnie odmienną diagnozę i stwierdzono, że Radek "jak najbardziej kwalifikuje się do nich na operację". Ma termin na 3 grudnia (byłam w lipcu). Stwierdzono, że ma zeza pionowego - lewe oczko zezuje do dołu (według mnie także trochę "do środka"), a prawe z kolei ucieka mu w górę (często przymyka powiekę - jak mu tak "ucieka"). Jedno ... na Maroko, ... dalej znacie. Dobrze, że to tylko chwilami. Czy macie doświadczenia z tym szpitalem, czy macie taki przypadek, może inny szpital ? Prawdopodobnie Radka czeka operacja obu oczu - czy z przerwą, jak dzieci reagują po narkozie ????Jeśli możecie - proszę o podzielenie się doświadczeniami. Może jest lepszy ośrodek niż Kraków i tamtejsi lekarze ?Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: agnieszkad Re: OPERACJA ZEZA - PORADŹCIE IP: *.* 11.09.02, 14:34
      Witaj Amelio, moje dziecko było operowane w Krakowie w tym samym szpitalu. Jest to najlepszy ośrodek leczenia zeza w Polsce, naprawdę się na tym znają. Warunki lokalowe przynajmniej w 1999r nie były najlepsze,ale co do fachowości lekarzy nie mam zastrzeżeń. Narkozę mój mały zniósł bardzo dobrze( miał wtedy 3 lata) operację mieliśmy we środę, a już w piątek wracaliśmy do domu. Wszystko poszło ok.Jeżeli chcesz wiedzieć coś jescze, pisz na priva.PozdrawiamAgnieszka
    • Gość: ANAX Re: okulista w krakowie IP: *.* 11.09.02, 18:14
      proszę was drogie mamy o pomoc w wybraniu okulisty dla mojego dziecka.nie mam pojęcia gdzie się zgłosić do poradni.do tej pory chodziliśmy do instytutu w prokocimiu ale dzisiaj pani doktor oświadczyła że kasa chorych nie podpisała z nimi umowy i będą leczyć tylko dzieci szpitalne.słyszałam o okuliscie w witkowicach ale nie znam tam lekarzy więc proszę o opinie.Może mi kogoś polecicie.A może gdzieś bliżej na terenie krakowa jest dobry okulista.Oczywiście chodzi mi o leczenie w ramach kasy chorych i żeby można było zrobić synoptofor.pozdrawiam Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka