Dodaj do ulubionych

Czy to migrena?

IP: *.* 16.09.02, 09:13
Tak naprawdę to nigdy wcześniej nie miałam problemów z bólem głowy. Owszem czasami jak byłam zmęczona to odczuwałam lekki ból ale wystarczyły dwie tabletki i było po wszystkim. Ostatnio jednak zaczęło dziać się coś dziwnego. Najpierw poczułam lekki ból, który jednak nie ustępował po tabletach. Następnego dnia ból był coraz silniejszy. Doszło do tego, że nie mogłam już wytrzymać. Po czwartym dniu bolała mnie tylko jedna strona, dlatego pomyślałam, że to może być migrena. Oczywiście żadne tabletki przeciw bólowe nie pomogły. Wstawałam rano z bólem głowy a na wieczór jakby trochę przechodziło. Miałam przy tym trochę podwyższone ciśnienie (140/90).W sumie trwało to wszytsko pięć dni. Ból minął ale boję się, że wróci.Mogę prosić o radę co robić w takich sytuacjach.Zaznaczę jeszcze, że wcześnie brałam tabletki antykoncepcyjne, które odstawiłam ze względu na złe samopoczucie. Może to efekt uboczny?
Obserwuj wątek
    • Gość: _Tosiaa_ Re: Czy to migrena? IP: *.* 16.09.02, 11:38
      Migrenowe bóle głowy męczą mnie od czasu do czasu :(Ból zaczyna się bardzo wcześnie rano ,teraz już wiem że natychmiast muszę połknąć tabletkę ,nie mogę pozwolić aby ból się "rozkręcił" ,boli okolica jednego miejsca ,mam niewielkie mdłościTeraz już po wielu próbach doszłam że działa na mnie Saridon :hap:Byłam troszkę spanikowana tymi bólami i wykonałam sobie tomografię głowy,polecana przez lekarza w przypadku takich powtarzających się bólów (aha na skierownie nie ma co liczyć :( neurolog je przyzna pod waruniem że tracisz przytomność i takie tam ,ot służba zdrowia)zdrówka Gosia
    • Gość: DorotaO. Re: Czy to migrena? IP: *.* 16.09.02, 21:03
      Też miewam migreny, ale inaczej się zaczynają. Dostałam, gdy stosowałam tabletki Diane35. Moja migrena trochę przypomina udar mózgu, za pierwszym razem umierałam ze strachu. Najpierw pojawiają się problemy ze wzrokiem, np. nie widzę jednej strony. Potem zaczyna mi drętwieć połowa twarzy i ręka, mam problem z mówieniem. Połknięcie aspiryny przerywa te męki i zaczyna się jednostronny ból głowy, po stronie przeciwnej niż zdrętwiała. Ból jest bardzo silny, trwa wiele godzin, są przy tym mdłości. Nie pomaga żadna tabletka przeciwbólowa. Jedynie położenie się w ciszy w przyciemnionym pokoju. Na szczęście okazało się, że to reakcja na tabletki hormonalne. Kiedy ich nie biorę, nie mam też migreny. Może ty reagujesz podobnie.
    • Gość: olg1 Re: Czy to migrena? IP: *.* 16.09.02, 22:27
      Ten temat był niedawno poruszany. Zobacz na forum "Ciążą i poród" post "Ratunku migrena" a przekonasz się że nie Ciebie jedną to spotkało. Dobrze że odstawiłaś lek.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka