Dodaj do ulubionych

Dziwne pięty dwulatki

IP: *.* 28.09.02, 21:35
Witam, Dzisiaj po kąpieli zauważyłam, że skórka na piętkach mojej dwuletniej Helenki wygląda dość dziwnie. Wygląda tak jak gdyby się łuszczyła, delikatnie schodziła. Kolor stópek pozostał bez zmian, nie ma żadnych pogrubień, skóra na całym ciele wygląda normalnie. Od dwóch dni Helenka chodzi w kapciach (wcześniej wolała latać w skarpetkach ale ze wzgledu na katar kazałam jej nosić kapcie), więc może tu tkwi przyczyna? Chodzimy też na basen więc może tam coś złapała? A może to jakaś choroba skóry? A może to sie zdarza i nie mam sie co martwić. Czy jednak powinnam udac sie do dermatologa? Poradźcie, z góry dziękuję, Dominika.
Obserwuj wątek
    • Gość: nubia Re: Dziwne pięty dwulatki IP: *.* 29.09.02, 09:45
      Cześć,mojej córci jak się urodziła, również łuszczyła się skórka na piętkach, wiem,że Twoja jest dwulatką, ale... warto spróbować. Otóż wtedy pani lekarka poleciła kąpać dziecko z dodatkiem BALNEUM HERMAL PLUS(to jest płyn do kąpieli natłuszczającej)do kupienia w aptekach bez recepty- pomogło po kilku kąpielach, do tego mocno potraktować oliwką te miejsca po kąpieli.Powodzenia Agnieszka
    • Gość: flaska Re: Dziwne pięty dwulatki IP: *.* 29.09.02, 20:33
      u nas to było uczulenie na lateks . skora schodziła najbardziej po kąpieli (mata anty-poślizgowa w wannie) , ale też od niektorych butow. są też dwa (zdaje się ) inne składniki gumy , które uczulaja. pomogły wkladki korkowe do butow (podobno na korek też można być uczulonym). kupowałam w rozmiarze 36 , bo mniejszych nie moglam dostać i wycinałam (wedlug wkladek z jej butow).ewa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka