Dodaj do ulubionych

Hiberix- kto szczepił?

IP: *.* 21.10.02, 13:36
CześćSzukam osób, które szczepiły dzieci Hiberixem. Były jakieś sensacje poszczepienne? Pozdrawiam gorąco z zimnego południa PolskiIwona & :bounce: :bounce:
Obserwuj wątek
    • Gość: monikaka Re: Hiberix- kto szczepił? IP: *.* 21.10.02, 13:54
      Adaś 6 dni po szczepieniu dostał wysokiej gorączki, powyżej 39 stopni, kóra zbijana syropkami przeciwgorączkowymi uporczywie wracała przez 5 dni, po czym minęła bez śladu. Do tego kilka krosek na buzi i na początku objawy jakby przeziębienia, które jednak się nie nasiliły.Leczenie: Cebion + wapno + leki przeciwgorączkowe, jeśli temperatura wzrastała powyżej 38 stopni. (ja podawałam na oko, jak wydawał się mocniej rozpalony, bo nie wyobrażam sobie mierzenia temperatury w pupie u 14 miesięcznego dziecka do 2 godziny)
      • Gość: AniaSK Re: Hiberix- kto szczepił? IP: *.* 21.10.02, 14:37
        Szczepiłam 3x (w 1 roku życia), a potem już jako szczepionka łączona Infanrix IPV +Hib - bez żadnych skutków ubocznychAnia
    • Gość: żona Re: Hiberix- kto szczepił? IP: *.* 21.10.02, 20:16
      Mój Adaś przyjął ostatnio czwartą dawkę szczepionki (oijedynczej, nie łączonej). Po żadnej dawce nie było najmniejszych sensacji.
    • Gość: Siunia Re: Hiberix- kto szczepił? IP: *.* 21.10.02, 23:09
      Ja szczepiłam swoją córcię, ale było ok- Siunia
    • Gość: Iwona_P Re: Hiberix- kto szczepił? IP: *.* 22.10.02, 15:39
      Serdeczne dzięki za wszystkie odpowiedzi. Mam nadzieję, że u nas będzie spokojnie- jak u większości Waszych pociech.PzwIwona
    • Gość: wyroślaczka Re: Hiberix- kto szczepił? IP: *.* 23.10.02, 10:16
      hejW pierwszym roku życia szczepiłam synka 2 razy szczepionką Act Hib i miał tylko leciutko podwyższoną temperaturę, która nie wymagała nawet podawania środków przeciwgorączkowych. Szczepionka dała pozytywne rezultaty. Polecam i pozdrawiamKasia
    • Gość: Biedrona Re: Hiberix- kto szczepił? IP: *.* 23.10.02, 17:08
      WitamSzczepiłam 3 razy i zawsze wszystko było w porządku.Pozdrawiam i życzę braku komplikacji Biedrona
    • Gość: Ola.P Re: Hiberix- kto szczepił? IP: *.* 24.10.02, 19:27
      Ja też szczepiłam. Pawełek miał wtedy rok i wszystko było OK.Pozdrawiam, Ola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka