Dodaj do ulubionych

przepuklina u maluszka

IP: *.* 05.12.02, 10:01
Witam wszystkie mamy. Chciałabym zasięgnąć rady w sprawie dwu miesięcznego maluszka (mój bratanek). Małemu wyszła przepuklina pachwinowo-mosznowa. Rodzice odwiedzili już trzech lekarzy z których każdy mówi co innego: 1. operować natychmiast 2. czekać z operacją do 4. miesiąca3. zaczekać aż dziecko skończy rokMożna się zdenerwować słysząc takie opinie. Czy może mieliście też taki problem?Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Anna72 Re: przepuklina u maluszka IP: *.* 05.12.02, 16:29
      Myślę, że na to nie ma prostej odpowiedzi. Wszystko zależy od wielkości przepukliny i pewnie od innych czynników także. Mój synek miał operację na przepuklinę pachwinową gdy miał niecałe 11 miesięcy. Zwłoka z zabiegiem była spowodowana walką z zatwardzeniami. Pozdrawiam, Anka.
    • Gość: Weronisia Re: przepuklina u maluszka IP: *.* 07.12.02, 15:45
      Mój brat miał przepuklinę pachwinową i lekarze nie chcieli go operować aż nie skończy przynajmniej 1,5 roku. Niby jest za malutki.I biedaczek męczył się do 1,5 roku. Był 3 dni w szpitalu.Peoblem nigdy nie wrócił.
      • Gość: Gosia12... Re: przepuklina u maluszka IP: *.* 07.12.02, 16:08
        Mój synek miał skończone 13 miesięcy, gdy poszliśmy do szpitala usunąć przepuklinę. Jak miał 4 miesiące byliśmy u chirurga dziecięcego, który powiedział, żeby z zabiegiem poczekać, aż dziecko skończy rok. Natomiast gdyby przepuklina uwięzła lub w moczu pojawiła się krew, wtedy operację trzeba by było zrobić natychmiast. Na szczęście dotrwaliśmy do roku.W szpitalu byliśmy półtora dnia. Jeden dzień badania, cała noc bez jedzenia i picia, na drugi dzień rano zabieg i o 17 do domu. Po tygodniu pojechaliśmy na ściąganie szwów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka