Dodaj do ulubionych

Trzeci migdał ???

IP: *.* 17.02.03, 15:59
Już wcześniej pisałam o uporczywym kaszlu u mojej małej. Będąc u laryngologa stwierdziła Pani ,iż mała ma duży trzeci migdał.Stwierdziła możliwą przyczynę tego stanu - alergia.Alergolog zleciła dietę bezmleczną (stosuję od 2 tyg.)i podawanie dalsze Clarityny. Obecnie jestem po antybiotyku (przeziebienie z uporczywym kaszlem). A co mnie martwi - kaszel stary został(po wstaniu po nocy i przy wysiłku). Claritynę stosuję o 3,5 tyg. zatem powinna być jakaś zmiana(dietę też). A teraz się zastanawiam czy to nie po prostu ten przerośnięty trzeci migdał jest przyczyną tego kaszlu. Czy któraś z Mam może miała podobny problem przy przeroście migdałka. Ja z kaszlem tego typu walczę od listopada i jak na razie ... Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Joel Re: Trzeci migdał ??? IP: *.* 18.02.03, 08:01
      Mój syn 4 lata w przyszły poniedziałek idzie na wycięcie właśnie trzeciego migdała. Problemem u niego jest wiecznie przytykający nos, problemy ze słuchem i cały czas otwarta buzia. Pisałaś o kaszlu porannym i po wysiłku. Może lepiej sprawdzić czy przyczyną nie jest początek astmy oskrzelowej tym bardziej, że jest alergikiem. Mój drugi syn 15m-cy jest obserwowany właśnie w kierunku astmy oskrzelowej. Alergia na mleko, żółtka, dwa razy w miesiącu zapalenie oskrzeli, duszność.Może warto abyś poszła z nim do dobrego alergologa?PozdrawiamJoel
      • Gość: Joel Re: Trzeci migdał ??? IP: *.* 18.02.03, 08:04
        Przepraszam "z NIĄ do alergologa", masz córkę.Jeszcze raz pozdrawiamJoel
    • Gość: Sylwka Re: Trzeci migdał ??? IP: *.* 19.02.03, 11:34
      Także pisałam o męczącym kaszlu szczególnie nad ranem u mojej córki. Mimo usunięcia 3 migdałka było to 31 października 2002 r. nadal choruje od tego czasu brała 3 antybiotyki. Miało być lepiej, a wręcz jest gorzej, katar spływa po tylnej ściance gardła i prowokuje kaszel. Mimo stosowania lekarst wziewnych (stosuje się przy astmie), jak na razie nie widzę poprawy. U młodszego syna także wg lekarza powinnam usunąc 3 migdał, ale naprawdę zastanawiam się po obserwacji u córki czy jest sens.Sylwia
      • Gość: Ajva Re: Trzeci migdał ??? IP: *.* 20.02.03, 09:05
        Sylwia a jak z nabiałem - bo moja Pani alergolog stwierdziła, że przesycenie może powodować nadprodukcję śluzu i to prowokuje kaszel a co za tym idzie katar. Leków wziewnych nie przepisała po osłuchaniu małej bo stwierdziła,że to nie astmatyczne podłoże. Pozdrawiam.
        • Gość: Sylwka Re: Trzeci migdał ??? IP: *.* 20.02.03, 10:09
          Wiem słyszałam, że mleko może powodować zagęszczenie śluzu, ale córka to niejadek więc cieszę się, że przynajmniej chętnie zjada mleko z chrupkami, natomiast u Pawła który ma nietolerancję glutenu, butelka mleka rano i wieczorem jest jego podstawowym jedzeniem (trudno go nakłonić do jedzenia - szczególnie bezglutenowych produktów). Gdyby nie mleko nie wiem czym by żył.Pozdrawiam Sylwia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka