Dodaj do ulubionych

szczepionka IRS19

IP: *.* 18.02.03, 16:50
Chyba dobrze podałam nazwę, mam nadzieję. Chciałam zapytać, czy któraś z was stosowała. jeżeli tak to z jakim skutkiem. Czy dziecko może być odrobinę zakatarzone, czy powinno byc całkiem zdrowe, aby zacząć przyjmować szczepionkę. Czy rzeczywiście uodparnia, czy ma efekty uboczne, czy jest cos o czym powinnam wiedzieć? Moja lekarka przepisała Bartkowi. Ostatnio rzeczywiście jakby częściej łapał infekcje katarkowe głównie, bez gorączki. Ale te katarki trwają i trwają, nie możemy z tego wyjść. I nie wiem co dalej zrobić ze sczepionką. Czy zacząc podawać?
Obserwuj wątek
    • Gość: ANAX Re: szczepionka IRS19 IP: *.* 18.02.03, 17:06
      Ja tą szczepionke podawałam i nie wiem czy coś pomogło.Szczepionka jest do nosa i mi lekarka zaleciła stosować 1 raz dziennie na opakowaniu jest dwa razy.Dziecko może być w tedy chore.Szymon złapał przeziębienie w trakcie jej stosowania i potem też się przeziębiał.Chociaż teraz musze przyznać że mineło jakieś 3 mies od skączenia i w tej chwili ma kaszel już 3 tydzień a kataru wogóle.A we wrześniu byliśmy szczepieni przeciw grypie.To też mogło wpłynąć na jego samopoczucie.pozdrawiam Ania
    • Gość: guest Re: szczepionka IRS19 IP: *.* 18.02.03, 21:50
      Mój Mikołaj odmówił stosowania tego preparatu. Łzawiły mu bardzo oczy, czerwone plamy na twarzy - myślę, że to była reakcja alergiczna. Pediatra powiedziała, że pierwszy raz odnotowała przypadek "nietolerancji" tej szczepionki, więc chyba nie powinnaś brać mojego głosu pod uwagę.Teraz bierze Rijbomunyl - i też choruje.Ale pełna kuracja to 1/2 roku, a my dopiero po dwóch miesiącach.
    • Gość: guest Re: szczepionka IRS19 IP: *.* 19.02.03, 08:22
      Ja podawałam ja corce dwa razy dziennie i pomogło na jakieś trzy miesiące. Teraz znowu co chwila ma katar. I od poniedziałku stosujemy lek homeopatyczny na katar firmy WALA. Mam nadzieje, ze kuracja da efekty. Pozdrawiam Anka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka