Dodaj do ulubionych

JAKIE MLECZKO DLA MALUSZKA

IP: *.* 02.03.03, 20:48
Proszę o pomoc w wyborze mleka dla 4 miesięcznego dziecka. Kupiłam ostatnio NAN HA 1 i okazało się że jest paskudnie gorzkie w smaku. Czy możecie mi doradzić jakieś inne mleko ktore bedzie dużo lepsze w smaku i jednocześnie hypoalergiczne. Serdeczne podziekowania Domcia
Obserwuj wątek
    • Gość: Magas Re: JAKIE MLECZKO DLA MALUSZKA IP: *.* 02.03.03, 21:25
      Cześć,Miałam dokładnie ten sam problem.Moja córeczka skończyła właśnie 4 miesiące i musiałam jej zmienić mleko, bo miała niektóre objawy skazy białkowej, czasem wysypkę i duże zaparcia itd. (Wcześniej dawałam jej NAN1 i było dobre w smaku). Kupiłam NAN 1 w puszcze to hypoalergiczne ..i nie chciała pić. Wolała nawet cycusia, którego wcześniej odrzucała. Cała puszka poszła do kosza. Mleko jest rzeczywiście wstrętne (gorzkie i cierpkie), a taki posmak myślę że daje wzbogacenie w żelazo.Niestety większość modyfikanego mleka jest wzbogacone w żelazo. Kupiłam teraz Bebilon ph 5,7. Nie jest hypoalergiczne ale jest bardzo lekkostrawne, ma obniżoną laktozę i jest dla dzieci z małymi problemami zołądkowo-jelitowymi jak kolki i wzdęcia. I co najważniejsze- jest bardzo dobre w smaku. Delikatne i słodkie! Mała je bardzo lubi i nie ma żadnych wysypek jak wcześniej i lepiej jej pracują jelitka. Spróbuj. Jedynie cena- ok. 17 złotych za puszkę jest troszeczkę za wysoka.pozdrawiamy, Magda i Milenka
    • Gość: Ifona Re: JAKIE MLECZKO DLA MALUSZKA IP: *.* 02.03.03, 22:09
      hejwszystkie hipoalergiczne mleka mają taki smak, niestety, a musisz używać HA ?, poza tym dzieciaczek jest na tyle mały, że dostosuje sie do tego smakupozdrawiamiffona
    • Gość: wagner Re: JAKIE MLECZKO DLA MALUSZKA IP: *.* 03.03.03, 10:28
      Witam Cię serdeczniesmileMiałam ten sam problem co Ty. Do 3 mies. karmiłam moją Julcię Nanem Ha1 i pojawiły się kłopoty: twarde zielone kupki, kolki, wzdęcia i ten gorzki smak. Od 4 mies karmię moją dzidzię Bebiko omneo 1 i 2(jest jak HA)Jest rewelacyjne -wspaniały smak, lekkostrawne i kupki do złudzenia przypominają kupki po karmieniu piersią. Sprawdzałam KAŻDE mleko i Bebiko omneo zawiera najmniej żelaza i dlatego ma taki wspaniały smak! Dzidzia rozwija sie prawidłowo , a jej każdy uśmiech jest potwierdzeniem dobrego wyboru. PolecamZ pozdrowieniami biedronka z Julcią
    • Gość: kornelia Re: JAKIE MLECZKO DLA MALUSZKA IP: *.* 03.03.03, 23:05
      A co myslicie o humanie 1 dla 2 miesiecznego dziecka.BO ja tylko czasami dokarmiam. Dziecko dobrze toletuje to mleko wysypki tez zadnej nie ma.Czy to moze sie ujawnic po czasie.Na pudelku pisze hipoalergiczne ale nie jest niedobre i gorzkie w smaku???Prosze o odpowiedz bo lekarka kazala mi podawac nan ha a aptekarka tez zarazem lekarka mowi zze jak dziecko nie ma do tej pory uczulenia to jest wszystko ok.Z gory dziekuje.Ula z Amelka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka