IP: *.* 06.03.03, 11:08
Mam pytanko dotyczące antybiotyku KLACID. Jest to zawiesina do rozrobienia z wodą. To dziwne, ale po wymieszaniu nie powstała jednolita masa, tylko grudki (tak jakby pokruszony lek) Czy tak powinno być? Miałyśmy Zinnat, Ceclor, ale tam nie było takich grudek. Czy zrobiłam coś źle. Mam nadzieję, że nie wpływa to na działanie leku. Łyka się ohydnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Anuk Re: KLACID IP: *.* 06.03.03, 12:00
      Hej,Klacid po rozpuszczeniu ma dokładnie taką konsystencję :( Lepiej nie będzie. Też byłam zdziwiona.Pozdrawiam,ANUK
      • Gość: sylwiakrol Re: KLACID IP: *.* 06.03.03, 13:12
        Zgadza się.Klacid ma taką konsystenję.Ja podawałam małemu strzykawką po kropelce, bo jak podałam od razu więcej to zwymiotował, a inaczej się nie dało.Niestety gdy raz posmakowałam i te grudki utknęły mi w zębach to zobaczyłam jaki ten lek jest ohydny.A wydawało mi się,że nie bo nawet ładnie pachniał.Wypiłam potem dwie herbaty na raz łącznie z płukaniem zębów,bo nie mogłam pozbyć się tych grudek.I mam do dzisiaj wyrzuty sumienia że pastwiłam się tak nad syneczkiem i podawałam po kropelce,która wpadała tak właśnie pomiędzy ząbki.I nie od razu dawałam coś do popicia,chociaż synek po histerii podczas podawania całkiem zadowolony szedł się bawić dalej. Pozdrowienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka