Gość: Ankad IP: *.* 14.03.03, 17:13 Moja 5 mc córeczka ma biegunkę i lekarz kazał dać smectę 3x1/3 saszetki. Nie wiem tylko czy mogę ją rozpuścić w soczku czy tylko w wodzie. Może ktoś z Was wie. Anna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ilka Re: smecta- jak ją podać? IP: *.* 14.03.03, 17:18 z tego co wiem to tylko w wodzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulcik Re: smecta- jak ją podać? IP: *.* 14.03.03, 17:31 Hej Ja podaję z bardzo cieńką herbatą zieloną i z wywarem z suszonych borówek .... tak mi poleciła lekarka .. wtedy nie czuć smaku " tynku " ulcik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lizbetka Re: smecta- jak ją podać? IP: *.* 14.03.03, 19:27 Jeżeli podasz w wodzie to prawie na 100 % Twoja córcia jej nie wypije bo ma ohydny smak . Ja podawałam w każdym piciu mojej córki / w soku raczej nie / lekko osłodzonym. A jeżeli będziesz miała zalecony gastrolit to wbrew temu co piszą osłodź go bo żadne normalne dziecko tego świństwa dobrowolnie nie wypije. Zdrowia dla dzidzi. LIzbetka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bułeczka Re: smecta- jak ją podać? IP: *.* 14.03.03, 19:42 Tak nie do konca, moja smecte pije bez zmruzenia oka, bardzo jej smakuje. Zawsze mnie to dziwilo, zastanawiam sie czy jest taka kaczka- dziwaczka bo uwielbia np. szpinak i czosnek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulcik Re: smecta- jak ją podać? IP: *.* 14.03.03, 20:07 aaaaaaaaaa widzisz moja z jedzenia wybiera...czosnek... potem cebula ... a potem pozostałości więc... różnie to bywa pozdrawiamulcik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MałgośkaR Re: smecta- jak ją podać? IP: *.* 14.03.03, 20:16 Witaj Jeżeli córka nie ma zaleconej diety to Smectę można podać nawet razem z jedzeniem. Można to podawać praktycznie z czym się chce, o ile nie ma diety Pozdrawiam i życzę zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Weronisia Re: smecta- jak ją podać? IP: *.* 14.03.03, 20:56 Smectę rozpuszczam w herbatce owocowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luna Re: smecta- jak ją podać? IP: *.* 14.03.03, 21:14 a ja przemycalam smecte w kleiku ryzowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magamaga0 Re: smecta- jak ją podać? IP: *.* 16.03.03, 00:21 A ja zamiast Smecty podawalam Enterol - smaczniejszy i rozpuszcza sie w mniejszej ilości płynu . Enterol Gaba wypija bez mrugnięcia okiem, Smectą pluje MArghe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarn Re: smecta- jak ją podać? IP: *.* 01.04.03, 19:21 smekte najlepiej podawac z wygazowana coca-cola. Jest to zprawdzony sposob,polecony przez lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś