Dodaj do ulubionych

smecta- jak ją podać?

IP: *.* 14.03.03, 17:13
Moja 5 mc córeczka ma biegunkę i lekarz kazał dać smectę 3x1/3 saszetki. Nie wiem tylko czy mogę ją rozpuścić w soczku czy tylko w wodzie. Może ktoś z Was wie. Anna
Obserwuj wątek
    • Gość: ilka Re: smecta- jak ją podać? IP: *.* 14.03.03, 17:18
      z tego co wiem to tylko w wodzie :)
    • Gość: ulcik Re: smecta- jak ją podać? IP: *.* 14.03.03, 17:31
      Hej :)Ja podaję z bardzo cieńką herbatą zieloną i z wywarem z suszonych borówek .... tak mi poleciła lekarka .. wtedy nie czuć smaku " tynku " ;)ulcik
      • Gość: lizbetka Re: smecta- jak ją podać? IP: *.* 14.03.03, 19:27
        Jeżeli podasz w wodzie to prawie na 100 % Twoja córcia jej nie wypije bo ma ohydny smak . Ja podawałam w każdym piciu mojej córki / w soku raczej nie / lekko osłodzonym. A jeżeli będziesz miała zalecony gastrolit to wbrew temu co piszą osłodź go bo żadne normalne dziecko tego świństwa dobrowolnie nie wypijesmile. Zdrowia dla dzidzi. LIzbetka
        • Gość: Bułeczka Re: smecta- jak ją podać? IP: *.* 14.03.03, 19:42
          Tak nie do konca, moja smecte pije bez zmruzenia oka, bardzo jej smakuje. Zawsze mnie to dziwilo, zastanawiam sie czy jest taka kaczka- dziwaczka bo uwielbia np. szpinak i czosnek.
          • Gość: ulcik Re: smecta- jak ją podać? IP: *.* 14.03.03, 20:07
            aaaaaaaaaa widzisz moja z jedzenia wybiera...czosnek... potem cebula ... a potem pozostałości :) więc... różnie to bywa :) :)pozdrawiamulcik
    • Gość: MałgośkaR Re: smecta- jak ją podać? IP: *.* 14.03.03, 20:16
      Witaj :)Jeżeli córka nie ma zaleconej diety to Smectę można podać nawet razem z jedzeniem. Można to podawać praktycznie z czym się chce, o ile nie ma diety :)Pozdrawiam i życzę zdrówka :hello:
    • Gość: Weronisia Re: smecta- jak ją podać? IP: *.* 14.03.03, 20:56
      Smectę rozpuszczam w herbatce owocowej.
    • Gość: luna Re: smecta- jak ją podać? IP: *.* 14.03.03, 21:14
      a ja przemycalam smecte w kleiku ryzowym
    • Gość: magamaga0 Re: smecta- jak ją podać? IP: *.* 16.03.03, 00:21
      A ja zamiast Smecty podawalam Enterol - smaczniejszy i rozpuszcza sie w mniejszej ilości płynu . Enterol Gaba wypija bez mrugnięcia okiem, Smectą pluje :-)MArghe
    • Gość: czarn Re: smecta- jak ją podać? IP: *.* 01.04.03, 19:21
      smekte najlepiej podawac z wygazowana coca-cola. Jest to zprawdzony sposob,polecony przez lekarza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka