IP: *.* 19.03.03, 16:52
Cześc dziewczyny. Czy któraś podawała swojemu dziecku syrop o nazwie Diphergan? Lekarka stwierdziła infekcję wirusową. Zapisała kropelki do nosa efrinol, czopki przeciwgorączkowe i właśnie ten syrop. Gorączka przeszła już po pierwszym czopku, katar jeszcze jest ale niewielki, ale Michał dalej kaszla. Trwa to już ponad tydzień. Wczoraj byłam na kontroli i zapomniałam zapytać o to lekarza. Powiedział, że kaszel się odrywa i będzie ok. Nawet wczoraj szczepiłam malucha. Na pudełku tego leku nie ma żadnej informacji, a na butelce jest tylko dawkowanie.Liczę na odpowiedź. Pozdrawiam.Anka
Obserwuj wątek
    • Gość: MałgośkaR Re: Diphergan IP: *.* 19.03.03, 17:56
      Witaj :)Jest to lek o działaniu przeciwalergicznym. Wykazuje również działanie uspokajające, nasenne i przeciwwymiotne.Lek stosowany jest przy leczeniu objawów alergicznych (łzawienie oczu, katar sienny, swędzenie skóry itp.),przy nudnościach, wymiotach, przy leczeniu świądu różnego pochodzenia, przed i po zabiegach operacyjnych, przy wspomaganiu działania leków przeciwbólowych.My stosowaliśmy to podczas baaardzo długiej podróży autokarem i podczas baaardzo mocnego, wilgotnego kaszlu właśnie przy infekcji wirusowej, a także podczas biegunki z wymiotami.Zawsze skutkował :)Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka. Gosia :hello:
    • Gość: Silije Re: Diphergan IP: *.* 19.03.03, 17:58
      Ja podawałam Julce diphergan dwa razy w zapaleniu płuc i raz przeciwwymiotnie. Przy kaszlu podaje się go głównie na noc na początku i w szczycie choroby, aby dziecko się nie męczyło i nie dusiło. Na twoim miejscu już bym odstawiła jeśli nie ma takich objawów. Ale lekarzem nie jestem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka