Gość: guest IP: *.* 27.03.03, 12:52 Czy może boleć 4,5-letnie dziecko głowa??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: todymubo Re: boli głowa??? IP: *.* 27.03.03, 13:29 Skoro boli to może. Najlepiej moim zdaniem zadać to pytanie pediatrze. Bo wydaje mi się, że powodów może być mnóstwo, np. zwykły katar, zatoki, i inne powazniejsze pewnie choroby których nie ma co brać odrazu pod uwagę. Pozdrawiam, życzę trafnego diagnozowania i błachego powodu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: boli głowa??? IP: *.* 27.03.03, 15:09 Oj, moze, moze. Znam to z wlasnego podworka. Moj syn od 4 lat cierpi na migreny.Napisz cos wiecej. Jak czesto sa te bole i czy sa jakies inne objawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: boli głowa??? IP: *.* 28.03.03, 09:05 Hej!Mam na imię Ewa, a moja córcia Julcia!Ból głowy co najdziwniejsze pojawia się wieczorem i w nocy(potrafiła się kedyś obudzić- bo ją główka bolała!).Jestem matką, która zalicza się do tych przewrażliwionych i panikujących - dlatego zawsze wszystko muszę sprawdzić.Podejrzewam, że ból główki może być związany z pyleniem brzozy(bo oczka też ją bolą i łzawią). Niestety testy tego nie wykazały a po zyrtecu jest lepiej!A jak wygląda to u Twojego synka??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: boli głowa??? IP: *.* 28.03.03, 16:41 ewa napisała/ł:> Hej!> Mam na imię Ewa, a moja córcia Julcia!> Ból głowy co najdziwniejsze pojawia się wieczorem i w nocy(potrafiła się kedyś obudzić- bo ją główka bolała!).> Jestem matką, która zalicza się do tych przewrażliwionych i panikujących - dlatego zawsze wszystko muszę sprawdzić.Podejrzewam, że ból główki może być związany z pyleniem brzozy(bo oczka też ją bolą i łzawią). Niestety testy tego nie wykazały a po zyrtecu jest lepiej!> A jak wygląda to u Twojego synka???Mysle, ze musisz obserwowac corke i wtedy pewnie wylapiesz co powoduje te bole. To moze byc zwiazane wlasnie z alergia.U mojego syna to trwa caly rok. Ostatnio jest nieco lepiej, gdyz po dlugich obserwacjach udalo nam sie znalezc przynajmniej czesc przyczyn, ktore powodowaly jego bole glowy. A byl taki okres, ze mial ataki nawet 1-2 razy w tygodniu. I to takie najgorszego rodzaju migreny lacznie z wymiotami. Ponoc dzieci czesto wyrastaja z migreny. To sie moze zmienic w okresie dojzewania, ale niestety bywaja przypadki, ze nie przechodzi i cierpi sie cale zycie. Mam nadzieje, ze to nas nie bedzie dotyczyc.Moj syn nie bierze zadnych lekow przeciwalergicznych. Jedynie podczas ataku migreny leki przeciwbolowe i przeciwwymiotne. Byl czas, ze przyjmowal stale leki ktore mialy zapobiegac migrenie albo przynajmniej ja lagodzic, ale one raczej niewiele dawaly. W naszym przypadku dopiero poznanie przyczyny i unikanie zakazanych "podejzanych" spowodowalo poprawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: boli głowa??? IP: *.* 27.03.03, 22:42 Syn mojej koleżanki miewał migreny w wieku około 3 lat.Było mu niedobrze i wymiotował.W tej chwili ma zdiagnozowaną migrenę(jest już licealistą).Ale nie zamartwiaj się.Mnie w dzieciństwie często bolała głowa i mam to do dzisiaj(ale to nie migrena).Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś