Dodaj do ulubionych

Problemy z kupką u 3-latki

IP: *.* 27.03.03, 20:14
Ania w grudniu skończyła 3 latka i wtedy ,a dokładnie w wigilię, zaczęły się problemy. Wcześniej załatwiała się do nocnika, co prawda nie wołała ale przy okazji sikania załatwiała i tę potrzebę.Zaczęło się od takiego popuszczania w majtki kilka razy dziennie, nie była to jednak biegunka.Trwało to kilka dni. potem kilka dni normalnie i znów. Po dwóch czy trzech takich seriach zawiozłam Anię do lekarza, zrobiono jej różne wyniki-wszystko teoretycznie było O.K.Lekarz sugerował, że to na tle nerwowym.Owszem, Ania jest troszkę nerwuskiem ale staramy się takie stresowe sytuacje łagodzić.Po tych przejściach zaczął się problem odwrotny- zatwardzenia. Kupa raz na kilka dni z wielkim bólem,płaczem i niemalże "wyciskaniem" ręcznym, żeby tylko dziecku ulżyć. Znów lekarz, kolejne badania w tym USG-wszystko w porządku. A problem dalej był.Stosowałam różne domowe sposoby- suszone śliwki, ciepła woda do picia na czczo, ograniczenie ulubionego "kakałka" itp. I znów kilka dni dobrze, a później problem wraca jak na początku tzn. popuszczanie kupy kilka razy dziennie. I znów dobrze,i znów zatwardzenia. I tak już ponad trzy miesiące. Obecnie jesteśmy na etapie popuszczania- 5,6 razy dziennie przebieranie, mycie, pranie. I mimo,że staramy się nie robić przy Ani problemu to jednak jest ona już na tyle duża,że sama to czuje, a to na pewno nie pomaga.Może ktoś miał podobne przejścia.Co mam robić?Milka
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka