Dodaj do ulubionych

Włosy mi wypadają!

IP: *.* 30.03.03, 17:57
Jestem 4 miesiące po porodzie i niestety zaczęły mi wypadać włosy. Dosłownie wyciągam garście przy myciu i czesaniu. Podobno to normalne jakiś czas po urodzeniu dziecka, ale może jest jakiś sposób, żeby mi nie zostały 2 włosy na krzyż? Może któraś z Was przechodziła coś podobnego i zna jakąś metodę na wzomcnienie? Łykam Prenatal, ale to guzik daje (chociaż gdyby dawało guziki, to w tej chwili mogłabym otworzyć pasmanterię ;-) ). Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: dorotaklatka Re: Włosy mi wypadają! IP: *.* 30.03.03, 20:36
      hejjakbym czytala swoj wlasny post tez 4 mies po porodzie tez lykam rozowe tableteczki ktore nic nie daja, jedyna moja nadzieja w podobno dobrym neril"u tonik i szampon do kupienia w aptekach, niestety nie wiem ile kosztuja bo to byl prezent, podobno efekty widac po 8 tygodniach o ile do tej pory nie zostane lysa crying(( dam znac czy to cos dajepzdr.dorota
      • Gość: Bączek Re: Włosy mi wypadają! IP: *.* 30.03.03, 21:39
        Polecam Dercos Vichy - ampułki + szampon. Drogie ( ok. 100 zł) ale skuteczne. W moim przypadku efekty były widoczne już po miesiącu. Pozdrawiam
        • Gość: franciszek Re: Włosy mi wypadają! IP: *.* 31.03.03, 04:54
          Ja rowniez polecam Ci Vichy, u mnie efekt natychmiastowy!Juz na drugi dzien, a potem tylko coraz lepiej, stosowalam po obydwu ciazach i nie zawiodlam sie. Kasia
    • Gość: domali Re: Włosy mi wypadają! IP: *.* 31.03.03, 11:56
      Rok temu też pisałam taki błagalny post... Mi pomógł szampon i odżywka z czarnej rzepy Joanny- razem 12zł... A poza tym- przeczekać... ;)
    • Gość: Katarzyna29 Re: Włosy mi wypadają! IP: *.* 31.03.03, 12:26
      Ja jem od trzech dni tabletki zes krzypem, można przy karmieniu, koleżance pomogło. Mnie na razie nie. Cena 16 zł za opakowanie, zobaczymy czy jedno pomoze. Kasia
      • Gość: gos Re: Włosy mi wypadają! IP: *.* 31.03.03, 18:20
        witam wiem jest to straszne tez to mialam i serio nic niestosowalam nawet mi to do glowy nie wpadl uwazalam ze to norma po ciazy i przy karmieniu. Fakt wygladalam okropnie bo porobily sie zakola takie jak u facetow ktorzy Lysieja ale wytrzymalam mniej w lustro spogladalam i okolo 5 m-ca ruszyly cebule samoczynnie. teraz wygladam jak przed porodami no naglowie bo reszta niechce do normy wrocic trzymam kciuki ze uciebie bedzie tak samo, choc nie zaszkodzi czegos sprobowac, ja wtedy na taki pomysl nie wpadlam .jeszcze raz pozdrawiam i trzymam kciukigos
    • Gość: urszk Re: Włosy mi wypadają! IP: *.* 31.03.03, 20:48
      U mnie pomogła kuracja Nerilowa. Tonik i szampon Neril do kupienia w aptece, po miesiącu odrastają nowe włoski. A witaminki też, oczywiście.Pozdrawiam i życzę bujnej czuprynyUlka
      • Gość: emw Re: Włosy mi wypadają! IP: *.* 01.04.03, 17:39
        Moja rada jest taka. Polecam, bo mnie pomogło. A więc :1/ Tabletki ze skrzypem polnym (ok. 16 zł)2/ odżywka WAX TREATMENT (ok. 20 zł)3/ wizyta u fryzjera i podcięcie włosów (1-3 razy)Uszy do góry. Ja też myślałam że wyłysieję, a jednak się udało.Pozrawiam,EWA
        • Gość: klompersztomper Re: Włosy mi wypadają! IP: *.* 01.04.03, 19:35
          Hej!Mnie również wypadały włosy straszliwie właśnie 3-4 msce po obydwu porodach i zdesperowana sięgnęłam po preparat Dercos Vichy. Pomogło, już po kilku z 12-tu ampułek przestały wypadać i widać było odrastające nowe. Poza tym zawsze, kiedy okresowo, np. na wiosnę zaczynają mi wypadać włosy, stosuję polecaną już też przez kogoś odżywkę Eco Wax. Myślę, że skoro bierzesz witaminy dla karmiącej mamy, nie ma sensu łykać nic więcej.Bądź dobrej myśli, na pewno doczekasz się znów bujnej czupryny.M.
    • nie-wiem-pytam Re: Włosy mi wypadają! 21.02.23, 00:19
      Miałam ten sam problem! O moich sposobach piszę tutaj: nie-wiem-pytam.blogspot.com/2023/02/wypadanie-wlosow-po-ciazy.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka