iskierka103 31.12.06, 17:19 Dziewczyny pomóżcie mój syn 2 miesieczny wstał dzis z zaropiałem oczkiem.Z godziny na godzine ma coraz to gorsze. Czy ja moge mu jakos pomóc poza tym ze przemywam mu to przegotowana woda?? prosze o rade. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcelkowamama Re: Zaropiałe oczko 31.12.06, 17:22 zakrop mu wlasnym pokarmem jesli masz, prosto z cycuszka do oczka. nasze mleko ma dzialanie antybakteryjne.ewentualnie jeszcze sol fizjologiczna do przemywania Odpowiedz Link Zgłoś
kicia0612 Re: Zaropiałe oczko 31.12.06, 17:24 Możesz mu kropic biodacyną ale jest na receptę więc niech jakiś lekarz ci wypisze recepte mój synek też miał ropiejące oczko juz w szpitalu zaczęło ropieć- tam oczywiście nikt na to nie zwrócił uwagi bo po co!jak była lekarka na 1 wizycie w domu to mi przepisała!więc do lekarza albo z dzieckiem - najlepiej żeby to oczko zobaczył albo po recepte Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka103 Re: Zaropiałe oczko 31.12.06, 17:24 Tak mam własne mleczko sprubuje dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
ania2613 Re: Zaropiałe oczko 01.01.07, 10:46 kilka razy dziennie przemywaj rumiankiem Odpowiedz Link Zgłoś
kinga08 Re: Zaropiałe oczko 01.01.07, 14:14 Możesz też przemywać naparem ze świetlika. Mojej córce też ropiało a po zastosowaniu świetlika przeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
malwior Re: Zaropiałe oczko 01.01.07, 19:51 ja też miałam ten sam problem i okazało sie że mały mial niedrożne kanaliki łzowe okulista zalecil przemywanie oka sola fizjologiczna i masaż oka ( uciskanie kącika oka tylko nie za mocno no i z obciętymi paznokciami)przed kazdym karmieniem pomoglo po tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś