Dodaj do ulubionych

rozwolnienie-co robic

03.04.03, 10:29
Czesc dziewczyny,

Moje dziecko wlasnie trzeci dzien z rzedu robi duzo rzadkich kup. Poza tym
nie ma goraczki i je normalnie, ale pua mu sie odparza. Nie wiem co robic
isc do lekarza czy przeczekać?

Kasia
Obserwuj wątek
    • patrysia55 Re: rozwolnienie-co robic 03.04.03, 11:39
      Kasiu,ja nie lekceważę żadnych " odchyleń "od normy w zachowaniu mojej dzidzi,
      nie zastanawiaj się, taka wizyta nic Cię nie kosztuje, to pewnie nic takiego,
      ale nie zaszkodzi jak lekarz fachowym okiem rzuci na twojego malucha, może coś
      mu przepisze i wszystko będzie o.k.
      pozdrawiam.
      Patrysia
      • a_nowa Re: rozwolnienie-co robic 05.04.03, 18:18
        Kasiu,
        u mojego dziecka skutkuje zawsze Hipp Ors 200 to gotowy kleik marchwiowo-ryżowy
        gotowy do spożycia. Może byc podawany niemowlętom od 4. miesiąca życia ale
        wyłącznie za zgodą lekarza. Uzupełnia straty elektrolitów i płynów. Poza tym
        mój Kubuś dostaje Nifuroksazyd (tylko za zgodą lekarza!!!). Pamiętaj o
        podawaniu dużej ilości picia!!!
        • addria Re: rozwolnienie-co robic 07.04.03, 13:41
          To może być nietolerancja lub alergia pokaromowa, zwróc uwage na to co
          ostatnio jadło dziecko. Podaj mu Smectę (mojemu synkowi pomaga), ale najlepiej
          po konsultacji z lekarzem (dawkowanie zalezy w jakim wieku jest dziecko) albo
          Lakcid.
          Pozdrawiam
    • sylwia-wesola1 Re: rozwolnienie-co robic 08.04.03, 14:25
      Czesc Kasiu!!
      Takie rozwolnienie może byc spowodowane wieloma rzeczami: może mały zjadł coś
      nieświerzego, lub coś nowego i nie toleruje; a może to rozwolnienie wirusowe.
      Moje dzieci jakis czas temu miały właśnie takie i trwało ponad tydzień. Na
      dodatek nie chciały ani smekty, ani nic jeść (na szczęście piły). Po kilku
      dniach lekkiej diety niestety nieskutecznej, dostawały wyłącznie ryż i ryżowe
      kleiki i marchwiankę. I to w koncu pomogło. Trzyletni synek tez miał kiedyś
      rozwolnienie kilkudniowe od gum do zucia. Poprostu za dużo ich żuł.
      A na odparzenia nam pomagał SUDOCREM.
      Jeśli biegunka się przedłuża lepiej iść do lekarza.

Pozdrawiam
      Sylwia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka