kasiakasz 07.01.07, 17:14 Czy któraś z was podawała ten lek przeciwwirusowy ?? Bo jak przeczytałam ulotke to włosy mi na głowie stanęły .. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mala_1 Re: bactrim dla 3-latka 07.01.07, 17:18 Ja dawalam juz dwa razy, pierwszy raz jak maly mial 1.5 roku. Juz nastepnego dnia byla poprawa zdrowia Aktualnie moj syn ma 2.5 roku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasiakasz Re: bactrim dla 3-latka 07.01.07, 17:24 dzieki za szybką odpowiedx Do lekarza pojchałam dziś w niedziele bo od wczoraj gprączkował i jeczał przez sen jakby go bolało, ale dokładnie nie umiał zlokalizowac bólu, myślałam że mu ostatni 20 ząb trzonowy wychodzi bo pokazywał na lewą strone buzi, ale dziś pokazał na prawą , wiec wolałam pojechac. Nie miał kataru ani kaszlu a mi sie wydaje ze mówi przez nos. Lekarka jednak stwierdziła tylko czerwone gardło i dała ten bactrim, a w ulote pisze tyle strasznych rzeczy ze zwątpiłam. A po podaniu leku za 2 godziny mały dostał gąrączki nie wiem czy kontynuowa czy jutro z kims skonsultowac Odpowiedz Link Zgłoś
omamamia1 Re: bactrim dla 3-latka 07.01.07, 17:25 Bactrim NIE JEST lekiem przeciwwirusowym,to sulfonamid (działa przeciwbakteryjnie podobnie jak antybiotyk)To lek który poniekąd zastąpił swój starszy odpowiednik biseptol. Odpowiedz Link Zgłoś
omamamia1 Re: bactrim dla 3-latka 07.01.07, 17:29 Biorąc dane statystyczne,które wskazują że 80% wszystkich infekcji u małych dzieci powoduja wirusy,bactrim tu w ogóle niczego nie wyleczy.W przytoczonych przez ciebie objawach wystarczy rutinacea w syropie oraz tantum verde do gardła,przy temperaturze POWYŻEJ 38 st,paracetamol lub ibufen,po 3 dniach objawy zaczną się cofać,gdyby tak nie było to WTEDY dopiero można brac pod uwagę mocniejsze środki.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiakasz Re: bactrim dla 3-latka 07.01.07, 17:48 dzieki omamamia chyba sie wstrzymam z tym lekiem, jakoś tak wewnętrznie po raz pierwszy sie boje mu go podac . Na razie dostał raz i wstrzymam sie. pozdrwiam Odpowiedz Link Zgłoś