13.01.07, 00:53
Mam taki mały problemik a własciwie zapytanie do mam,bo już sama nie wiem.Czy mozna myć niemowlęce buteleczki w płynie do mycia naczyń?Do tej pory robię to następująco: myję w gorącej wodzie z dodatkiem mydełka dla dziecka a potem wygotowuję.Lekarz powiedział mi że nie myje się butelek płynami,ale co tu dużo mówić dziecięce mydełko to chyba za mało.Dodam że moja córcia ma 5 miesięcy i jak do tej pory nie wykazywała reakcji alergicznych.
Obserwuj wątek
    • dlania Re: Jak myć? 13.01.07, 09:18
      Znam mamę, ktora swojej 2-letniej córce nadal wszystkie miski, butelki myje
      mydełkiem i wyparza po każdym uzyciu... mimo że mała i tak wiekszośc rzeczy je
      z podłogiwink
      Ja bardzo szybko (ok. 4miesiaca) zrezygnowałam z mydełka - ze względów Ci
      znanych. Myję płynem, ale staram sie bardzo długo i dokładnie wypłukiwac
      butelki.
      Ok. 6 miesiaca przestałam gotować butelki po każdym uzyciu, tylko raz dziennie.
      Teraz (ok. 12 miesięcy) robie to raz na 3-4 dni.
      Pozdrawiam!
      • pyza3d34 Re: Jak myć? 13.01.07, 10:07
        Od poczatku mylam plynem do naczyn,potem wyparzalam.Wygotowalam tylko raz przed
        pierwszym uzyciem.Wyparzanie skonczylam przed uplywem pol roku.Mysle poza
        tym,ze mydelko trudniej wyplukac niz plyn.
        • angela2006 Re: Jak myć? 13.01.07, 12:56
          Bardzo Wam dziękuję za porady.Fakt mydło jest ciężko wypłukać,myslę że jakiś łagodny hypoalergiczny płyn do naczyń nie zaszkodzi.Pozdrawiam
    • 24maja2006 Re: Jak myć? 15.01.07, 04:17
      witam cie serdecznie. ja butelki od samego poczatku mylam plynem do naczyn i
      bardzo ale to bardzo dokladnie plukalam.nadmieniam,ze bardzo czesto parzylam
      butelki.teraz moj synus ma 8 miesiecy i nie parze juz butelek a nadal myje je w
      plynie do naczyn.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka