Dodaj do ulubionych

SZCZEPIENIA

25.01.07, 13:13
Jutro idę z moim Bartusiem na szczepienia do Wojewódzkiej Stacji Szczepień w
Krakowie. Był jedynie szczepiony na żółtaczkę przed operacją więc pewnie teraz
dostanie jakąś krzyżówkę.
Jeśli macie podobne doświadczenia to napiszcie co nas jutro może czekać.
Pozdrawiam
Kasia - mama 3,5 miesięcznego Bartusia TGA
Obserwuj wątek
    • i.w.a Re: SZCZEPIENIA 25.01.07, 18:45
      hej dziecko zbada lekarz i pójdziecie na szczepienie.nie wim czy dostanieciee
      szczepionkę skojarzoną(ja za nia płaciłam )ale moja niunia była szcepiona w
      przychodni w moim miasteczku.ale nic złego sie nie stanie .nasze maluszki muszą
      byc szczepione jak każde dziecko.tyl że musi byc odstęp od operacji teraz nie
      pamiętam ale chyba 3 miesiące.pozdrawiam Iwona i Wiki TGA
    • maga781 Re: SZCZEPIENIA 25.01.07, 19:05
      Od szczepienia na żółtaczkę musi minąć przynajmniej cztery tygodnie.Tak mówi
      nasz lekarz.My teraz czekamy i jesli mała bedzie zdrowa i wydolna krążeniowo
      będzie miała szczepionkę skojarzoną. Pozdrawiam smile
    • madzia8310 Re: SZCZEPIENIA 25.01.07, 19:58
      hej
      u nas było tak: szczepienie w szpitalu tez tylko zoltaczka. Kiedy mały miał 7
      tygodni dostal druga dawke wzw B i szczepienie na gruźlice. Czyl byl dwa razy
      kłuty (to byla pierwsza wizyta na szczepieniach). Po ponad 2 miesiacach dostal
      szczepionke skojarzoną płatną. Polecam te szczepionki bo dziecko jest kłute
      tylko raz. Pozdrawiam
      MAgda mama Filipka TGA
    • bubi27 Re: SZCZEPIENIA 25.01.07, 21:42
      Wielkie dzięki dziewczyny.
      Mam nadzieję że wszystko jutro będzie o.k.
      • agata_k9 Re: SZCZEPIENIA 25.01.07, 22:08
        a my byliśmy na szczepieniu właśnie dziś. jesteśmy 2 miesiące po 2 etapie
        (hlhs) i na ostatniej, pooperacyjnej kontroli kardiochirurgicznej dostaliśmy
        zalecenie żeby odczekać ok. 2 miesięcy po operacji. Mateo był szczepiony
        skojarzoną (5 w 1), wcześniej, przed 2 etapem, dostał wszystkie dawki przeciw
        wzw b. szczepiliśmy się w naszej przychodni ale wcześniej zadzwoniliśmy do
        prokocimia aby polecili nam konkretną szczepionkę. jak na razie ma się w miarę
        dobrze, chociaż sporo dziś marudził. ulżyło nam że wreszcie rozpoczęliśmy
        szczepienia, bo Mateusz ma już ponad 11 miesięcy a tak naprawdę był do tej pory
        zabezpieczony jedynie przeciw wzw.
        pozdrawiamy.
        Agata i Tomek, rodzice Mateuszka
    • bubi27 Re: SZCZEPIENIA 26.01.07, 18:49
      Jesteśmy już po szczepieniach. Bartuś ma pokute dwie nóżki. W jedną dostał DTP a
      w drugą Hip. Jak na razie czuje się dobrze i mam nadzieję że już tak będzie.
      Szkoda tylko że praktycznie wszystkie te szczepionki są płatne.
      Pozdrawiam smile
      • beataberlik Re: SZCZEPIENIA 30.01.07, 13:52
        cześć,widziałam wpis Twój na moim forumsmileodisałam ci tam,zaglądnij tam jak
        będziesz miała chwilkę.Co do szczepień to "serduszkowe"dzieci szczepi się
        zgodnie z kalendarzem szczepień(oczywiście jeżeli jest to możliwe,bo wiadomo że
        często bywa tak,że juz od samego początku przebywają w szpitalach).Ale gdy już
        są w domu ,to nie ma żadnych przeciwwskazań ,jeżeli są zdrowe.Im więcej
        szczepień tym lepiej,a najlepsze są te skojarzone,my też sobie zapłaciliśmy.Za
        te które przewidziane są w obowiązkowym schemacie szczepień nie płaci się ale
        za wszystkie dodatkowe nie objęte obowiązkowym szczepieniem.Cześć
        pozdrawiam.Cieszę się że Bartuś dobrze się czuje.Napisz mi ile ważysmileBeata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka