Dodaj do ulubionych

ospa+zapalenie oskrzeli! podac antybiotyk???help

05.02.07, 14:33
no i mamy ospe i zmiany w oskrzelach ( kaszelek meczący i okropny zilony
katar) a dodam że mała przez ostatnie 6 miesiecy wzieła juz ich 6 a tyu
kolejny, rece mi opadaj i nie wiem co robić podać antybiotyk czy nie???
Obserwuj wątek
    • gan33 Re: ospa+zapalenie oskrzeli! podac antybiotyk???h 05.02.07, 15:10
      Obawiam się że przy tak osłabionym organizmie nie zwalczy zapalenia oskrzeli
      sama, tym bardziej że zielona wydzielina wskazuje na bakteryjne.
    • 5_monika Re: ospa+zapalenie oskrzeli! podac antybiotyk???h 05.02.07, 17:14
      teraz pewnie musisz podać, później zajrzyj tu
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760
    • 5_monika Re: ospa+zapalenie oskrzeli! podac antybiotyk???h 05.02.07, 17:16
      napisałam na pocztę również
      • kamilla29 Re: ospa+zapalenie oskrzeli! podac antybiotyk???h 05.02.07, 18:17
        Przepraszam ,ale nie rozumiem-wolisz ,żeby w tak istotnej sprawie doradziły ci
        forumowiczki-w 99% nie-lekarze.Skoro tak zadecydował lekarz,który badał dziecko
        i antybiotyk przepisał to myślę ,że musisz go podać.Przecież najważniejszym
        elementem w diagnozie i leczeniu jest badanie dziecka.Lekarz to
        zrobił,forumowiczki nie osłuchają dziecka,nie zbadają węzłów itp...więc jak
        możesz pozwolić na doradzanie ci w leczeniu?
        Inna sprawa -jeżeli nie masz do pediatry zaufania i stąd te pytania to po
        prostu go zmień,bo szkoda nerwów i czasu na robienie quizów internetowych-dać
        czy nie dać antybiotyk.
        • agafo do kamilla29 06.02.07, 12:41
          kobietko wielkie dzieki za posta, ale chyba cie poniosło, bez cisnienia. po to
          jest forum by sie pytać,zbierac info lub kto co woli, a decyzje i tak każdy
          wybiera sam i według własnego uznania. takze życze ci żebys sie pytac nie
          musiała, chociaż obecnośc na tym forum sugeruje cos innego............
          pozdrawiam i zdrowia życze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka