supernova12 14.02.07, 10:27 drogie mamy, macie może ulotkę z Cebionu, ja wyrzuciłam a chciałabym porównac skład z innym preparatem. {Juvit, skład:kwas askorbowy 100mg, wersenian disodowy 0.5 mg, gliceryna do 1 ml} bardzo proszę o pomoc. dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
omamamia1 Re: cebion ulotka 14.02.07, 10:32 www.merck.pl/farmacja/farma-lekibr1.php Odpowiedz Link Zgłoś
supernova12 Re: cebion ulotka 14.02.07, 10:39 dziękuję, widziałam już tę stronę. interesuje mnie to, czy na ulotce nie ma info o dodatkowych składnikach, jak np w juvicie ten wersenian, o którym na niektórych stronach www nie piszą. Odpowiedz Link Zgłoś
green_land Re: cebion ulotka 14.02.07, 12:33 Nigdy nie wyrzucam ulotek 1 ml roztworu(ok.30 kropli) zawiera: -2,75 mg palmitynianu retinolu(co odp.5000 j.m. wit.A) -25 ug(Chyba chodzi o mikro, takie u z ogonkiem cholekalcyferolu (co odp. 1000 j.m. wit.D3) -4 mg octanu alfa-tokoferolu (wit.E) -100 mg kwasu askorbowego(wit.C) -2 mg chlorowodorku tiaminy (wit.B1) -800 ug soli sodowej fosforanu ryboflawiny (wit.B2) -4 mg chlorowodorku pirydoksyny (wit.B6) -30 mg nikotyniamidu (niacyna) -10 mg dekspantenolu(kwas pantoteinowy) Substancje pomocnicze: kwas cytrynowy, wodorotlenek sodu. alfa-tokoferol, glicerol, makroglicerol rycynooleinian, dwuwodny wodorofosfan disodowy, butylohydroksyanizol, sacharynian sody, woda oczyszczona, zapach brzoskwiniowy, olejek pomarańczowy Odpowiedz Link Zgłoś
supernova12 Re: cebion ulotka 14.02.07, 12:55 dziękuję. nie chcę być upierdliwa ale to chyba skład cebionu multi?!? a zwykły cebion? Odpowiedz Link Zgłoś
green_land Re: cebion ulotka 14.02.07, 14:31 Muszę sobie kupic okulary Cebion skład: 1 ml (ok.20 kropli) zawiera 100 mg kwasu askorbinowego (wit.C). Ani słowa o żadnych wypełniaczach. Odpowiedz Link Zgłoś
supernova12 Re: cebion ulotka 14.02.07, 16:08 dzięki wielkie!!!!! pytałam bo zawsze używałam cebionu a teraz bratowa kupiła mi Juvit i nie wiem czy go używać bo ma te "dodatki". nie jestem nadwrażliwa ale moje maluchy dostają dużo chemii(alergia, lamblie,) i nie chciałabym ich dodatkowo faszerować. jeszcze raz dziękuję... Odpowiedz Link Zgłoś