gabriel51 27.02.07, 19:33 chciałabym poznac mamy. które leczą swoje pociechy wyłącznie homeopatią wasze opinie i doświadczenia szczególnie wpływ tych leków na zachowanie waszych pociech Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
omamamia1 Re: homeopatia 27.02.07, 19:56 Ja leczę swoje dzieci homeopatycznie,nie wiem co masz na myśli pytając o wpływ leków na zachowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
ennkaa Re: homeopatia 27.02.07, 20:01 Ja leczę. już nie raz na tym forum pisałam na ten temat. Moja córcia baaardzo chorowała...wieczne zapalenia płuc i oskrzeli. Szukałam ratunku wszędzie, nawet w homeopatii , w którą , tak między nami, wierzę umiarkowanie. Podaję jednak te kropelki z cukru i mała (odpukać ) nie choruje. Wniosków nie mam...może to zbieg okoliczności a może pomaga. U małej teraz jak infekcja lub zwiększam dawkę to występuje wysypka. Homeopata wyjasnił mi, ze wtedy zamiast w pluca (w przypadku mojej córci) choroba wyłazi na skórę. Tak jest lepiej. Ważna uwaga. Jesli masz zamiar iśc do homeopaty to niech to będzie pediatra. Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel51 Re: homeopatia 27.02.07, 20:08 niestety moja lekarka nie jest pediatrą tylko pumologiem, ale pomaga dziecku od 2 lat z resztą mnie też więc mysle że jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
ennkaa Re: homeopatia 27.02.07, 20:19 No bardziej chodziło mi o to,żeby to był lekarz, mój jest akurat pediatrą, więc tak mi się powiedziało. Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel51 Re: homeopatia 27.02.07, 20:04 marysia po nbiektórych lekach jest rozdrażniona a po niektórych jakby grzeczniejsza niż zwykle chciałabym wiedziec czy na twoje dzieci rowniez ma taki wpływ Odpowiedz Link Zgłoś
omamamia1 Re: homeopatia 27.02.07, 20:15 Z tego co piszesz wnioskuje,że homeopata,który leczy twoje dziecko nie jest klasyczny.Leki homeopatyczne mają w swoim obrazie oprócz działania na sferę fizyczną również obszar umysłowy,wszystko zależy od leku,potencji i częstotliwości przyjmowania.Ja stosuję u dziecka jeden lek konstytucyjny,który został dobrany również na jego niedociągłości emocjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel51 Re: homeopatia 27.02.07, 20:22 i stosujesz ten sam do każdej infekcji bez względu na objawy? Odpowiedz Link Zgłoś
ennkaa Re: homeopatia 27.02.07, 20:23 Ja się wtrącę...ja też stosuję jeden lek..najwyżej zmieniam dawkowanie. Dostałam też coś w razie ukąszenia, ale nie korzystałam. Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel51 Re: homeopatia 27.02.07, 20:31 ciekawe ja stosuję różne w zależności od objawów za każdym razem wyczepujący wywiad Odpowiedz Link Zgłoś
ennkaa Re: homeopatia 27.02.07, 20:35 A to się źle zrozumiałyśmy chyba...ja mam tak przykazane, w razie infekcji tyle kropelek, w razie nasilonych tyle kropelek a jak nie pomaga to wizyta. Być moze wtedy dostałaby inne, ale jeszcze nigdy nie było takiej potrzeby. Poza tym lek podaję stale, dwie krople trzy razy w tygodniu. Fakt, że ja to tak jedną nogą tylko w tej homeopatii...byle nie było zapalenia płuc, ale raczej działam wspomagająco a leczę małą i tak farmakologicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel51 Re: homeopatia 27.02.07, 20:44 moja lekarska nie pozwala podawać nawet witami, żadnych lekarst nawet syripów, zadnych ziół, czarnej herbaty, twierdzi że każda tego typu substancja zabija lek homeopatyczny lub go osłabia. Kilka tygodni temu po podaniu syropu przeciwbolowego ( wizyta u dentysty) musiała dostac dawke przypominającą Odpowiedz Link Zgłoś
ennkaa Re: homeopatia 27.02.07, 20:52 Ja mam napisane tylko, zeby nie podawać miety i innych leków homeopatycznych. Być może faktycznie podawanie innych leków mija się z celem przy homeopatii ale aż tak jej nie ufam...wystarczy, że praktycznie do zera zeszliśmy w sterydach...to dla mnie mega sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: homeopatia 28.02.07, 07:09 tu takie szczegółowe dyskusje forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link Zgłoś
omamamia1 Re: homeopatia 27.02.07, 20:34 Od niego zaczynam,podaje lek z wody co 1-2 godziny i w razie poprawy wydłużam przerwy.Z lekarzem jestem w stałym kontakcie telefonicznym i to on decyduje.Przy ostatniej infekcji z wysoką gorączką miałam jednak zalecenie podać inny lek do objawów(była to infekcja ostra)Był to jeden lek podawany przez 2 dni i przeszło. Odpowiedz Link Zgłoś