Dodaj do ulubionych

homeopatia

27.02.07, 19:33
chciałabym poznac mamy. które leczą swoje pociechy wyłącznie homeopatią wasze
opinie i doświadczenia szczególnie wpływ tych leków na zachowanie waszych
pociech
Obserwuj wątek
    • omamamia1 Re: homeopatia 27.02.07, 19:56
      Ja leczę swoje dzieci homeopatycznie,nie wiem co masz na myśli pytając o wpływ
      leków na zachowanie?
      • ennkaa Re: homeopatia 27.02.07, 20:01
        Ja leczę. już nie raz na tym forum pisałam na ten temat. Moja córcia baaardzo
        chorowała...wieczne zapalenia płuc i oskrzeli. Szukałam ratunku wszędzie, nawet
        w homeopatii , w którą , tak między nami, wierzę umiarkowanie.
        Podaję jednak te kropelki z cukru i mała (odpukaćwink ) nie choruje.
        Wniosków nie mam...może to zbieg okoliczności a może pomaga. U małej teraz jak
        infekcja lub zwiększam dawkę to występuje wysypka. Homeopata wyjasnił mi, ze
        wtedy zamiast w pluca (w przypadku mojej córci) choroba wyłazi na skórę. Tak
        jest lepiej. Ważna uwaga. Jesli masz zamiar iśc do homeopaty to niech to będzie
        pediatra.
        • gabriel51 Re: homeopatia 27.02.07, 20:08
          niestety moja lekarka nie jest pediatrą tylko pumologiem, ale pomaga dziecku od
          2 lat z resztą mnie też więc mysle że jest ok
          • ennkaa Re: homeopatia 27.02.07, 20:19
            No bardziej chodziło mi o to,żeby to był lekarz, mój jest akurat pediatrą,
            więc tak mi się powiedziało.
      • gabriel51 Re: homeopatia 27.02.07, 20:04
        marysia po nbiektórych lekach jest rozdrażniona a po niektórych jakby
        grzeczniejsza niż zwykle chciałabym wiedziec czy na twoje dzieci rowniez ma
        taki wpływ
        • omamamia1 Re: homeopatia 27.02.07, 20:15
          Z tego co piszesz wnioskuje,że homeopata,który leczy twoje dziecko nie jest
          klasyczny.Leki homeopatyczne mają w swoim obrazie oprócz działania na sferę
          fizyczną również obszar umysłowy,wszystko zależy od leku,potencji i
          częstotliwości przyjmowania.Ja stosuję u dziecka jeden lek konstytucyjny,który
          został dobrany również na jego niedociągłości emocjonalne.
          • gabriel51 Re: homeopatia 27.02.07, 20:22
            i stosujesz ten sam do każdej infekcji bez względu na objawy?
            • ennkaa Re: homeopatia 27.02.07, 20:23
              Ja się wtrącę...ja też stosuję jeden lek..najwyżej zmieniam dawkowanie.
              Dostałam też coś w razie ukąszenia, ale nie korzystałam.
              • gabriel51 Re: homeopatia 27.02.07, 20:31
                ciekawe ja stosuję różne w zależności od objawów za każdym razem wyczepujący
                wywiad
                • ennkaa Re: homeopatia 27.02.07, 20:35
                  A to się źle zrozumiałyśmy chyba...ja mam tak przykazane, w razie infekcji tyle
                  kropelek, w razie nasilonych tyle kropelek a jak nie pomaga to wizyta. Być moze
                  wtedy dostałaby inne, ale jeszcze nigdy nie było takiej potrzeby. Poza tym lek
                  podaję stale, dwie krople trzy razy w tygodniu. Fakt, że ja to tak jedną nogą
                  tylko w tej homeopatii...byle nie było zapalenia płuc, ale raczej działam
                  wspomagająco a leczę małą i tak farmakologicznie.
                  • gabriel51 Re: homeopatia 27.02.07, 20:44
                    moja lekarska nie pozwala podawać nawet witami, żadnych lekarst nawet syripów,
                    zadnych ziół, czarnej herbaty, twierdzi że każda tego typu substancja zabija
                    lek homeopatyczny lub go osłabia. Kilka tygodni temu po podaniu syropu
                    przeciwbolowego ( wizyta u dentysty) musiała dostac dawke przypominającą
                    • ennkaa Re: homeopatia 27.02.07, 20:52
                      Ja mam napisane tylko, zeby nie podawać miety i innych leków homeopatycznych.
                      Być może faktycznie podawanie innych leków mija się z celem przy homeopatii ale
                      aż tak jej nie ufam...wystarczy, że praktycznie do zera zeszliśmy w
                      sterydach...to dla mnie mega sukces.
                      • 5_monika Re: homeopatia 28.02.07, 07:09
                        tu takie szczegółowe dyskusje smile
                        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760
            • omamamia1 Re: homeopatia 27.02.07, 20:34
              Od niego zaczynam,podaje lek z wody co 1-2 godziny i w razie poprawy wydłużam
              przerwy.Z lekarzem jestem w stałym kontakcie telefonicznym i to on
              decyduje.Przy ostatniej infekcji z wysoką gorączką miałam jednak zalecenie
              podać inny lek do objawów(była to infekcja ostra)Był to jeden lek podawany
              przez 2 dni i przeszło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka