beabia6 09.03.07, 10:46 Pediatra zaleciła mojej córce Diclofor 30. Chciałabym się dowiedzieć czy ktoś z Was stosował ten probiotyk, jakie były efekty, a przede wszystkim gdzie go można kupić bo byłam w kilku aptekach i nigdzie go nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neptunka Re: Czy ktoś stosował Diclofor 09.03.07, 12:25 ja podałam wczoraj po raz pierwszy - w związku z alergią a jak nie ma w aptece, to poproś o sprowadzenie z hurtowni w jakiejś Ci najbliższej Odpowiedz Link Zgłoś
aisha78 Re: Czy ktoś stosował Diclofor 09.03.07, 12:39 Ja stosuję u synka (5m-cy) i dość ładnie go "zjada" . Z tego co wiem to jest bardzo dobry , robi też osłonę przed alergiami Odpowiedz Link Zgłoś
vatum Re: Czy ktoś stosował Diclofor 09.03.07, 21:32 Myśmy stosowały - mała go uwielbia! Wiesz, ze on ponoć zabija próchnicę? A tak poza tym jest p/alergiczny i zwalcza skutki uboczne po antybiotykach. Moja brała w lutym 8 antybiotyków i dopiero przy Dicoflorze przestał ją brzuszek boleć i kupka zrobiła się normalna Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.perla Re:do vatum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.03.07, 17:05 dziewczyno, 8 antybiotyków!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! twoje dziecko na bank jest zagrzybione, przy takiej antybiotykoterapi to żadne probiotyki nie pomogą choćby je łykac na okrągło. biegnij zrobić posiew kału na grzyby tylko 2 tyg. przed badaniem odstaw probiotyki (antybiotyki również) bo wynik wyjdzie zafałszowany. bóle brzucha są napewno spowodowane przerostem grzybów. Odpowiedz Link Zgłoś
vatum Re:do vatum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.03.07, 18:53 Dzięki za radę ale mamy dobrego lekarza i już się ym zajął Odpowiedz Link Zgłoś
beabia6 Re: Czy ktoś stosował Diclofor 19.03.07, 15:52 Bardzo Wam dziękuję za wypowiedzi. Zaczęłam od wczoraj podawać go córce. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś